Afyonkarahisar'ın yetenekli gençleri, Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi'nin önemli adımlarından biri olan 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında, kendi bilim projelerini sergileme fırsatı buldu. 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı için Afyonkarahisar'da Atatürk Anadolu Lisesi ev sahipliğinde düzenlenen programın 10. dönemi, öğrencilerin bilimsel çalışmalarını paylaştıkları ilk bilim fuarı ile başladı.

Fuarın açılış törenine, Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Akçil, Şube Müdürü Hayati Duman'ın yanı sıra idareciler, öğretmenler, öğrenciler ve veliler gibi çok sayıda davetli katıldı. Etkinliğe ilgi büyüktü ve farklı kesimlerden gelen katılımcılar, gelecek vaat eden genç bilim insanlarının projelerini keşfetti.

Afyonkarahisar'daki okullarda 4006-B formatına uygun olarak hazırlanan iki projeden biri olan bu sergi, toplamda onlarca projenin yer aldığı bir bilim şölenine dönüştü. Sergide 20 farklı proje, 60 yetenekli öğrenci tarafından sunuldu ve katılımcılardan büyük beğeni topladı. Sergilenen projeler, teknoloji ve bilim alanında ülkenin kalkınmasına katkı sağlayacak genç nesillerin yetiştiğinin bir göstergesi oldu.

Fuar, öğrencilere bilim dünyasına adım atmaları için benzersiz bir deneyim ve motivasyon imkanı sundu. >>TUĞBA ÖZKAN

Gelinle kaynana bakın ne yaptı? Gelinle kaynana bakın ne yaptı?

Editör: Tuğba Özkan