LPG’ye büyük zam geliyor!
LPG’ye büyük zam geliyor!
İçeriği Görüntüle

Adalet Bakanı Akın Gürlek, fon soruşturmasının geldiği aşamaya ve yürütülen adli işlemlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Soruşturmada hiçbir olayın üzerinin örtülmeyeceğini ve hiç kimsenin korunmayacağını vurgulayan Gürlek, sürecin sosyal medya iddiaları üzerinden değil, somut deliller doğrultusunda yürütüldüğünü kaydetti.

“HİÇBİR OLAYIN ÜZERİ ÖRTÜLMEYECEK”


Soruşturmanın titizlikle ve kararlılıkla sürdürüldüğünü belirten Gürlek, “Fon soruşturmasında hiçbir olayın üzeri örtülmeyecek, hiç kimse korunmayacaktır. Kimsenin makamına, unvanına veya nüfuzuna bakılmayacaktır. Soruşturmanın geldiği aşama ve bugüne kadar gerçekleştirilen işlemler somut verilerle kamuoyuna açıklanacaktır” dedi.

İNCELEMELER MEVZUATA UYGUN YÜRÜTÜLÜYOR


Hukukun sosyal medya iddialarına göre değil, somut delillere göre hareket ettiğini vurgulayan Gürlek, her işlemin hukuki dayanakları oluşturularak gerçekleştirildiğini ifade etti. Gürlek, kamu görevlilerine ilişkin süreçlerin de devam ettiğini belirterek, gerekli inceleme ve adli işlemlerin mevzuata uygun şekilde yürütüldüğünü bildirdi. Hiçbir konunun kapatılmadığını, durdurulmadığını veya rafa kaldırılmadığını dile getiren Gürlek, hukuki sorumluluğu bulunan hiç kimsenin soruşturma dışında tutulmayacağını söyledi.

433 ŞÜPHELİ, 112 TUTUKLU


Soruşturmadaki son duruma ilişkin rakamları da paylaşan Bakan Gürlek, toplam 433 şüphelinin bulunduğunu açıkladı. Gürlek’in verdiği bilgilere göre 112 kişi tutuklu, 186 kişi adli kontrol altında bulunurken, 38 şüpheli ise firari durumda. Ayrıca 359 gerçek kişi ile 111 tüzel kişinin malvarlıklarına ve banka hesaplarına bloke ve tedbir işlemleri uygulandı. Hukuka aykırı yollarla elde edildiği tespit edilen malvarlıklarının geri alınması için bütün yasal mekanizmaların işletileceğini belirten Gürlek, Cumhuriyet savcılarının delillerin işaret ettiği kişiler hakkında gerekli işlemleri sırasıyla gerçekleştirdiğini ifade etti.


“SORUŞTURMA GENİŞLEDİKÇE ÇEMBER DARALMAKTADIR”


Gürlek, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Milletimizin hakkını gasp eden vurguncuların yanına bu yaptıkları kâr kalmayacaktır. Soruşturma genişledikçe çember daralmaktadır. Milletimiz müsterih olsun, vurguncular ise tedirgin olmaya devam etsin. Hiç kimse, sahip olduğu makamın, kurduğu ilişkilerin veya arkasına aldığı gücün kendisini hukuktan koruyacağını düşünmesin. Kimse ‘Ben paçayı kurtarırım.’ hesabı yapmasın. Soruşturma bütün yönleriyle devam ediyor. Deliller nereye uzanıyorsa hukuk da oraya uzanacaktır. Adalet yerini bulacak. Milletimizin hakkı korunacak, hukuki sorumluluğu bulunan herkes yargı önünde hesap verecektir. Cumhurbaşkanımızın kararlılığı ve talimatı nettir!”

Kaynak: Batuhan KAÇAR