Bakanliktan 65 Yas Uzerine Yeni Destek Milyonlarca Yasli Oh Cekecek 640X331

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aile merkezli aktif ve sağlıklı yaşlanma vizyonuyla yürüttüğü YADES programı aracılığıyla hizmetlerini genişletmeye devam ediyor. Kurumsal bakım hizmetlerinin yanı sıra, evde ve gündüz bakım gibi alternatif hizmet modellerini de kapsayan bu genişleme, yaşlı bireylerin ve ailelerinin ihtiyaçlarına daha iyi cevap vermek için tasarlanmıştır. Bakanlık, yaşlıların evde ve gündüz bakım hizmetlerinden daha etkin yararlanmalarını sağlamak amacıyla yeni projeler geliştirmekte olduğunu duyurdu.

Bakan Göktaş konuya dair “Bu kapsamda bakanlığımızca aile temelli aktif ve sağlıklı yaşlanmanın desteklenmesi politikasını YADES programıyla sürdürüyoruz. Yaşlılarımıza yönelik hizmetlerin sunumunda kurum bakımı hizmetleri yanında, evde bakım, gündüz bakım gibi koruyucu önleyici alternatif hizmet modellerini de yaygınlaştırıyoruz. Ayrıca yaşlılar ve yakınlarının öncelikli tercihi olan gündüz bakım ve evde bakım destek hizmetlerinin geliştirilmesi için projeler yürütüyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

YADES ile Yaşlılara Yönelik Hizmetler Genişliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 65 yaş ve üzeri vatandaşların yaşam kalitesini artırmak amacıyla 2024 yılı için 11 milyon 278 bin liralık bir bütçenin ayrıldığını duyurdu.  Bakan Göktaş’ın açıklamalarına göre, 2024 yılı için 65 yaş ve üzeri vatandaşlara yönelik 11 milyon 278 bin liralık bütçe ayrıldı. 

Bakan Göktaş’ın açıklamasında yer verdiği bilgiler arasında:

EYT’den emekli olanlara büyük şok! Emekliliğiniz iptal edilebilir: Hemen kontrol edin EYT’den emekli olanlara büyük şok! Emekliliğiniz iptal edilebilir: Hemen kontrol edin

“65 yaş üstü vatandaşlarımızın korunması ve desteklenmesiyle bakım desteği ve psikososyal desteğe ihtiyacı olanların yaşadıkları mekanlarda gerekli bakımlarının yapılarak yaşamlarının kolaylaştırılmasını sağlamak üzere, 8 yılda toplam 45 milyon TL finansman desteği sağladık. Bu kapsamda 8 yılda 42 belediyede yürütülen 74 projeyle 87 bin 987 hanede 128 bin 691 yaşlıya ulaştık. Yaşlıların korunması, desteklenmesi ve yaşamlarının kolaylaştırılması için belediyeler tarafından hazırlanacak yeni projelerin değerlendirileceği YADES 2024 başvuruları ise başladı. Bakanlığımızca bu yıl YADES için 11 milyon 278 bin lira ödenek ayırdık.” ifadeler yer aldı.

Bakanliktan 65 Yas Uzerine Yeni Destek Milyonlarca Yasli Oh Cekecek

Nasıl Başvuru Yapılır?

Bugünden itibaren açılan başvurular, 3 Haziran 2024 tarihine dek saat 17:00’ye kadar ilgili Valiliklere ulaştırılmalıdır. İlgili projeye katılım için gerekli belgelerin teslimi bu şekilde gerçekleştirilecektir.

Kaynak: ALİ KÜÇÜKKARTAL