Gazeteci İsmail Akar, söz konusu görüntülerdeki paranın iddia edildiği gibi “İmar işlerinden alınan rüşvet” olmadığını belirterek, “Bu para, Kadem’in Tuz Pazarı Caddesi’ndeki işyerinin satışından kaynaklanıyor. Toplam satış bedeli 8 milyon TL, alınan para ise 1 milyon 500 bin TL tutarında kaparo. Bazı basın kuruluşlarının bahsettiği 700 milyonluk rakam gerçeği yansıtmıyor” dedi.

Milletvekili Arslan’dan Anlamlı Jest
Milletvekili Arslan’dan Anlamlı Jest
İçeriği Görüntüle

46Ddf41C B4F3 46B3 8D16 E53B2C25124C

Akar ayrıca, Mustafa Kadem’in İmar Komisyonu üyesi olmadığını ve CHP’den de 5 gün önce istifa ettiğini vurguladı. Kadem’in ortağı AK Parti İl Yönetiminde yer alan Selahattin Bayramoğlu ile birlikte işlettiği düğün salonuna ise Afyonkarahisar Belediyesi tarafından 4 milyon 500 bin TL ceza kesildiğini, Kadem’in bu cezaya karşı dava açtığını belirtti.

Akar, “Bu kişi belediye meclisine 5. sıradan girmiş. Parti geçmişi olmayan birinin bu kadar üst sıralardan aday gösterilmesi dikkat çekici. Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.

“CHP’li belediyelere operasyon yapılıyor”

Gazeteci Ertuğrul Sevim, olayın CHP’li belediyelere yönelik bir siyasi operasyon olduğunu savundu.

Sevim, “Freud’un yansıtma metodu vardır; bir olay sizdeyken, karşı tarafa aitmiş gibi gösterirsiniz. Bu durum bana bunu hatırlatıyor. Afyonkarahisar’da CHP’nin belediyeyi kazanmasının hazımsızlığı hâlâ sürüyor. 700 milyon dolar iddiası ise akıl dışı. Bir çantanın bu kadar parayı alması zaten imkânsız” dedi.

“Mesnetsiz iddialar toplumda güvensizlik yaratıyor”

Gazeteci Ahmet Tunca ise iddiaların mantık dışı olduğunu belirterek, “En büyük banknot 200 TL. Milyonluk bir satışta bu kadar parayı çuvalla taşımanız gerekir. Günümüzde bu tür ödemeler genellikle banka üzerinden yapılır. 700 milyon TL’lik iddialar tamamen mesnetsiz. Bu tür haberler, vatandaşın kime güveneceğini bilemez hale getiriyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: Fadime Yıldırım