Beşiktaş, yeni teknik direktörünü belirleme çalışmalarında önemli bir aşamaya geldi. Siyah-beyazlı kulüp, son olarak İtalya Serie A ekiplerinden Bologna’yı çalıştıran Vincenzo Italiano ile görüşmelere başlandığını KAP’a duyurdu.
Kulüpten yapılan açıklamada, Futbol A Takımı teknik direktörlüğü görevi için Vincenzo Italiano ile resmi görüşmelerin başladığı belirtilirken, deneyimli teknik adamın İstanbul’a gelerek yönetimle son detayları görüşeceği ifade edildi.
25 YIL SONRA BİR İLK YAŞANACAK
Taraflar arasında anlaşmanın sağlanması ve sözleşmenin imzalanması halinde Vincenzo Italiano, Beşiktaş tarihinde görev yapan 5’inci İtalyan teknik direktör olacak. Ayrıca siyah-beyazlı ekipte Nevio Scala’nın ardından 25 yıl sonra bir İtalyan çalıştırıcı takımın başına geçmiş olacak. Beşiktaş’ta daha önce Giuseppe Meazza, Sandro Puppo, Leandro Remondini ve Nevio Scala teknik direktörlük görevinde bulunmuştu.
AVRUPA’DA DİKKAT ÇEKEN BAŞARILAR
Teknik direktörlük kariyerine İtalya’nın alt liglerinde başlayan 48 yaşındaki Vincenzo Italiano, özellikle son yıllarda elde ettiği başarılarla adından söz ettirdi. Fiorentina’yı 2023 ve 2024 yıllarında UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde finale taşıyan deneyimli teknik adam, Avrupa kupalarındaki performansıyla büyük beğeni topladı.
BOLOGNA İLE KUPA SEVİNCİ YAŞADI
İtalyan çalıştırıcı, son olarak görev yaptığı Bologna’da 2024-2025 sezonunda İtalya Kupası’nı kazanarak kariyerinin en önemli başarılarından birine imza attı. Daha önce Fiorentina, Spezia, Trapani ve Arzignano ekiplerinde de görev yapan Italiano’nun kısa süre içinde Beşiktaş ile resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor. Yeni sezon öncesinde teknik direktör arayışlarını sonuçlandırmak isteyen Beşiktaş yönetimi, Vincenzo Italiano hamlesiyle hem Avrupa tecrübesi yüksek hem de modern futbol anlayışıyla öne çıkan bir ismi takımın başına getirmeyi hedefliyor.




