Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Mavi Salon’da yapılan etkinlikte Prof. Dr. Demirtürk, erken devirlerden başlayarak günümüze kadar ki tarihsel süreçte kadının toplumdaki rolünü anlattı. Konuşmasında, Cumhuriyetin ilanından sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata geçirdiği devrimlerle kadınlara sağlanan haklar üzerinde duran Prof. Dr. Demirtürk, Kurtuluş Savaşı döneminde savaşta aktif olarak yer alan kadınlara da değindi. Prof. Dr. Demirtürk, Cumhuriyetin ilanından sonra çeşitli alanlarda başarı gösteren ve mesleklerinde öncü olan kadınlara da sunumunda yer verdi.

KADININ BAŞARISI İLHAM OLDU

Akademik yaşamda kadın istihdam oranlarını sayısal verilerle aktaran Prof. Dr. Demirtürk, ülkemizde akademik camiadaki kadın sayısının görece yüksek olduğunu, yönetim ve karar alma mekanizmalarında kadınların sayısının artırılmasına ilişkin görüşlerini sözlerine ekledi. Prof. Dr. Demirtürk, kadın akademisyenlerin yaşadıkları sorunlara ilişkin çözüm önerilerini dile getirerek konuşmasını sonlandırdı.

MEB ortaokul öğrencileri için ilk kez açacak! MEB ortaokul öğrencileri için ilk kez açacak!

Arş. Gör. Ayekin, mezunu olduğu üniversitemizin akademik kadrosunda görevli olmaktan duyduğu gururu dile getirerek başladığı konuşmasında, kadınların akademideki konumuna ilişkin görüşlerini paylaştı. Arş. Gör. Ayekin, AFSÜ’de farklı idari pozisyonlarda yer alan ve kendisi için rol model olan kadın personele de değinerek, çalışma hayatındaki her başarılı kadının genç nesiller için ilham kaynağı olduğunu vurguladı.

KATILIM YOĞUN OLDU

Etkinliğe, AFSÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neşe Demirtürk ile aynı ana bilim dalından Arş. Gör. Seval Ayekin’in konuşmacıları; Tıbbi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Jale Akgöl’ün moderatörü olduğu etkinliğe akademik ve idari personeller ve öğrenciler katıldı.

Soru-cevap bölümüyle devam eden etkinlik, Prof. Dr. Demirtürk’e, Arş. Gör. Ayekin’e ve Dr. Öğr. Üyesi Akgöl’e belge takdimi ve anı fotoğrafı çekimi ile sona erdi. N\S

Editör: Nurbanu Soy