Açılış töreninde konuşan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, olimpik havuzun sadece bir spor tesisi açılışı değil, aynı zamanda bir başarı hikayesinin nasıl tamamlandığını da gösterdiğini söyledi. Otuz yıldır atıl durumda olan havuz, devletin ve yöneticilerin iş birliğiyle gençlere özgün ve güzel bir spor alanı olarak kazandırıldı.

mehmet muharrem kasapoğlu olimpik yüzme havuzu açıldı

ŞEHRİN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAK

Vali Yiğitbaşı, olimpik havuzun cesur bir şekilde inşa edildiğini ve muhteşem bir eser ortaya çıktığını ifade etti. Jeotermal kaynakların kullanıldığı havuzun Afyonkarahisar'ı farklı bir şekilde öne çıkardığını belirten Vali Yiğitbaşı, havuzun uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapabilme potansiyeline de dikkat çekti. Bu potansiyelin kentlerin rekabetçilik anlayışında önemli bir rol oynadığını söyleyen Vali Yiğitbaşı, havuzun yabancı turistleri ve sporcuları ağırlayarak şehir ve ülke tanıtımına katkı sağlayacağını ifade etti.

mehmet muharrem kasapoğlu olimpik yüzme havuzu

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 'Eksik olan tüm branşları tamamlayacağız' Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 'Eksik olan tüm branşları tamamlayacağız'

Gençlik Ve Spor Bayramına Özel Şampiyona! Gençlik Ve Spor Bayramına Özel Şampiyona!

AFYON DAHA DA DEĞERLİ KILINACAK

Vali Yiğitbaşı, havuzun işaret ettiği spor potansiyelinin Afyonkarahisar'ı daha da değerli kılacağını vurguladı. Sporun her alanında başarı elde etmek isteyen gençlere destek olacaklarını belirten Vali Yiğitbaşı, Afyonkarahisar'ın denizi olmasa da kano sporunda da iddialı olduklarını söyledi. Çeşitli spor dallarında adlarını en üst düzeyde duyuracaklarına inancını dile getiren Vali Yiğitbaşı, Olimpik Yüzme Havuzu'nun gençlere fırsatlar sunmasını ve başarılı olmalarını temenni etti. 

Kaynak: NURBANU SOY