Gazete deyince aklınızda ilk olarak ne canlanan şey nedir?

Sadece bir kâğıt parçası mı?

Ya da günlük hayatımızda elimizin altında olan okumak dışında her türlü görevi yüklediğimiz şeyler mi? Sahi günümüzde gazeteyi ne amaçlı kullanıyoruz.  Sabahları kahvaltı esnasında okumak için olabilir mi..?

Veya gün ortasında eliniz boş kaldığında göz gezdirmek için mi... Ya da cam silmek, kırılacak eşyalarınızı sarıp sarmalamak içinde olabilir. Acaba hala kahvaltı sırasında sofra başında gazete okuyan var mı? Merak ediyorum... Aslında söylemek istediğim şey gazeteyi günümüzde hep kullanıyor olmamız. Bu söylediklerimin hepsi aslında bir günlük gazetenin ileri seviye kullanımı bence yani okuduktansa o gazeteyle neler yapılabildiği...

Ancak geçmişe gidersek... Şöyle 15-20 yıl öncesine falan… Akşamdan akşama sadece televizyondan haber izlediğimiz zamana, gazete bizler için en güzel haber kaynağıydı. Çocukların, gençlerin sabahın ilk saatlerinde insanların sokaklarda, dükkan önlerinde böyle cıvıl cıvıl bir havada  "yazıyor yazıyor" koşturan ve bağıran minik satıcılar hayata renk katmaz mıydı?

Kapış kapış alınmaz mıydı…

“Acaba ülkede ne oldu geçen sürede” diye

İtibarı bir başkaydı o zamanın haberlerinin. O gazetedeki bir haber tüm ahaliye ya rezil ederdi ya da vezir, ben mi yanlış biliyorum. Birçok insan bu gazeteler sayesinde iş bulmadı mı?

Kiralık ev arayıp bulmadı mı? İlanlar yayınlamadılar mı?  Şimdi ise gazeteyi okumak için değil sadece kullanım amaçlı istiyoruz. Az önce bahsettiğim gibi; Cam silmek, sofranın altına koymak, kırılacak eşyaları sarmak, daha bilmediğimiz aklımıza gelmeyen bir sürü etken vardır mutlaka.

Neden cam silerler? Çünkü güzel sildiğini iddia ederler, öyledir de gerçekten bir gazetenin sildiği camı bazen bir bez parçası yapamaz. Neden sofranın altına koyarlar? Bir misafir geldiğinde kalabalık ortamda üç kuralı uygulamak için;

Ye, iç, kaldır at... Peki, eşyaları neden sarıp koyarlar? Kırılacak olan malzemeler birbirine çarpıp kırılmasın diye, söylediğim gibi aslında bir gazete sadece sabahları okunması için değil her zaman işimize yarar bir amaç halime gelmiş olmasıdır.

EVET, SOSYAL MEDYA COK GÜÇLENDİ...

AMA BİR GAZATENİN YAPTIKLARINI YAPAMAZ.