Bayanlar baylar keyfiniz yerinde mi? demiştim. Mesela Mimarlar Odası Başkanının keyfi yerindeymiş. Mesela İnşaat Mühendisleri Odası Başkanının keyfi yerindeymiş. Mesela Türk Eğitim-Sen Başkanının keyfi yerindeymiş.

Okul binalarındaki depreme dayanıklılık testlerinde sorunlar var diyorum. Hiç gidilip bakılmayan okullar var diyorum. Güçlendirilme çalışmasına başlanılmayan okullar var diyorum. Buralarda bizim çocuklarımız okuyor bizim öğretmenlerimiz memurlarımız çalışıyor. Siz de hiç insaf merhamet yok mu? Oda başkanları makbuz kesmekten başka hiçbir iş yapmaz mı? Çıkın en azından yalanlayın veya doğrulayın.

Yol gösterin.

Eğitim Bir Sen’den bir beklentim yok. Bu sorunlarda onlarında vebalı var. Onlar kravatsız patavatsız müdürlerini korumakla meşguller. Peki, Türk Eğitim Sen…

Gelen ağam giden paşam. Kardeşim sizin üyelerinizde o binalarda çalışıyor bir sesinizi çıkarın. Büyük vebal altındasınız. Sadece Eğitim Sen Başkanı bu konularda sorular sordu kendisine buradan teşekkür ederim.

***

Bu odalar ayrıca imarla ilgili konu hakkında da susmayı tercih ediyorlar.

“İddialar odur ki;

Üç kata müsaade edilen yere dört katlı proje çizilip belediyeden inşaat ruhsatı alınıyor. Dört kata mukavemetli çizilmiş projeye yedi kat yapılıyor. İmar barışı ile yedi kata da oturma izni alınıyor. Yapı denetimdeki ismin inşaattan haberi yok. Bir başka ilde fabrikada işçi olarak çalışıyor. Enerji kimlik belgesi için sahte imzalar atılıyor ve sahte numaralar veriliyor. Günlerdir bekliyorum bir yetkili arar da nedir bu iddialar diye sorar mı? Belgesi var mı bunların der.

Ben biraz daha bilgi vereyim

Burası Afyonkarahisar’ın büyük ilçelerinden bir tanesi. Belediye başkanı mühendis, müteahhit, yapı denetim şirketi var vs…” Bu konuyu ikinci defadır yazıyorum. Odalardan belediyelerden bir açıklama gelene kadar. Sevgili ilgisiz yetkililer bir süre daha sizi rahatsız etmeye devam edeceğim.

***

Bir okuyucum telefon etti. Okuyucumun şikayeti; genç yaşta kaybettiği kızının mezarının yaban domuzları tarafından tahrip edildiğini söyledi. Biraz araştırdım bu konuda başka şikayet edenlerde var. Domuzların şehitliğe kadar indiğini söylediler. Böyle bir haberin ulusal kanalda yayınlanması şehrimizin ismini lekeler. Biz kendi bahçelerimizde tel çekerek koruma yapıyoruz. Belediyede bunu yapabilir. Bu konuda belediyenin kısa sürede sonuç alıcı çalışma yapılması gerekiyor. Daha önce yazmıştım Afyonkarahisar mezarlıklarına en fazla ilgi gösteren ildir.

İnşallah sorun çözülür.

***

Okuyucularıma bir de güzel haber vereyim. Gece 23:30 da valilikten aradılar yarın sabah 11:30 da Valimiz sizi bekliyor dediler. Geçen yıl Temmuz ayından itibaren beklediğim davet geldi. Ziyaretimi yaptım sorunları anlattım. Ama pek umutlu olduğumu da söyleyemem. Biraz daha bekleyelim bakalım.