Sevgili okurlar,
Objektiflerimizi yine kentimize, yani memleketimiz Sakarya’ya çevirecek olursak, “görünen hizmetleri, gerçekleri de, sizlerle paylaşmamız” gerekmez mi?
“Sakarya ölçeğinde konuşmak için, projeleriniz olmalı, onları hayata geçirmeli ve ondan sonrada söylecek sözünüz olması” çok doğal değil midir?
Bazıları,” sırf laf olsun” diye, “medyada boy gösterirken”, bazıları da, “hizmet yarışında” sınır tanımıyor?
Kim mi, bu bazıları?
Bilmiyorsunuz değil mi?
“Kalp gözü ile baktığınızda onları görmemeniz”, ne mümkün?
Ama, “kirli siyaset içinde gerçekleri görmek, menfaat ilişkilerinden öte bir şey söyleyememek, fırsatı değerlendirmek, mevcut düzenden nemalanmak “varken, hizmetleri yazmak, görmek ha?
Adama,”hadi canım sende” demezler mi?
Yerel seçimlere doğru, her siyasi partide olanlar, elbette iktidar partisi, “AK Parti cephesinde de” oluyor..

HİZMET YARIŞI MI, KÖSTEK YARIŞI MI?
Diyeceksiniz ki, bu bir hizmet yarışı!
“Hizmet yarışı mı, çelme takma, karalama yarışı mı” göreceğiz!?
“İnsanımıza tepeden bakanlar, yapılan hizmetleri küçümseyenler, diğer siyasi partileri dikkate almayanlar, yapılanları umursamayanlar, bu sıralarda meydanlarda şov yapmaya” devam ediyorlar!?
Kim mi, bunlar?
Amerikalılar değil elbette?
Ne olacak?
Varsa, yoksa “ben kliği” bu!
“Sen olmazsan, kıyamet mi kopar” usta?
Ne acı, değil mi?
“Kendi başarılı hizmetkarını bile gözüne kestirenler, Ankara’yı su yolu yaptılar ve karalamaya, çamur atmaya” devam ediyorlar?..
Ne üzücü, ne?
“Bu kirli işlerin, bu çamur siyasetin, bu karalamaların içinde olmalıyız” tabii ki!..
“Hizmet yarışında olanları mı yazacağız, köstek yarışında” olanları mı?
Elbette, hizmet yarışında olanlar..
Daha öncede yazdığım gibi, dünden bugüne görünen, elle tutulur, Sakarya’ya büyük ivme kazandıran hizmetleri de görmezsek, bu durum bize yakışmaz!..
Doğru adresi de, bulamayız!

ÇALIŞTAYA RENK KATTI!
Bakınız, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Balıkesir'deki Uluslararası Tarım Çalıştayı’nda”, Sakarya'yı anlattı.
Dünyada tarımın öncülerinin katıldığı programda, "Tarımı bilen nesil, tarımsal üretim ivmesi, üretim modellerinin gelişimi" vurgusu yapan Yüce, Türkiye'de ilk olan tarım projelerini anlattı.

E, “ardınızda, hayata geçirdiğiniz hizmetleriniz, projeleriniz varsa, deneyimleriniz ile birlikte söyleyecek sözünüzde” olur!
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin, Balıkesir çıkartmasındaki sunumu büyük sükse yaptı, beğeni topladı.
Türkiye genelinde, “Tuncelili Komünist Başkan Fatih Mehmet Maçoğlu’nun  tarım projeleri yanında, Ankara, İstanbul, İzmir ve hatta Eskişehir belediyelerinin projelerinden”, basın yolu ile haberdar oluyoruz ya?
Peki, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü, ses getiren, sadece Türkiye ölçeğinde değil, uluslararası ölçekte de değerini bulan, bu “tarım projeleri” hakkında, Başkan Ekrem Yüce’nin söylediklerini merak ediyor musunz?

TARIMLA ÜRETEN, KAZANDIRAN KENT?
Başkan Yüce, "Sakarya'mız tarımla üretiyor, kazanıyor ve kazandırıyor. Şehrin geleceği tarım olacak. Unutmayalım ki, eğer bizler üretmezsek, geliştirmezsek başkalarına muhtaç oluruz. Tek bir amacımız var; tarıma sahip çıkmak..
Tarımsal üretime ve hayvancılığa ilgi duyan genç kardeşlerimizi tarımsal üretime ve hayvancılığa yönlendiriyor, destekliyoruz. Sakarya tarımla üreten, kazanan ve kazandıran şehir olmaya devam ediyor. Sakarya’mızın geleceği tarım olacak. Unutmayalım ki, eğer bizler üretmezsek, geliştirmezsek başkalarına muhtaç oluruz. Burada değinemediğim ve yürüttüğümüz birçok projemizin tek bir amacı var; ana kaynağımız olan tarıma sahip ve destek çıkmak. Yaptığımız bu istişareler sayesinde ülkemizin her yerinde tarımsal üretim layık olduğu ilgiyi görecek ve ülkemiz kazanacaktır" diyerek, gelecek nesillerin, tarıma yön vereceğini sözlerine ekledi.
Bitti mi?
Elbette hayır!
Bu sözlerin sahibi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin, hayata soktuğu, üretime geçen projelerinden haberiniz var mı?
Bilenler, biliyor da?

PROJENİZ VARSA, SÖZÜNÜZ DE VAR!
Bakınız, Başkan Ekrem Yüce önderliğinde, Sakarya’da hayata soktuğu, üretime geçen projeleri hakkında neler söyledi?
“Türkiye’de kendi alanında ilk olma özelliği taşıyan Seracılık Mükemmeliyet Merkezimiz ile örtü altı tarımın en ileri örneklerinden birini sunmaktayız.
53 Bin metrekarelik alanda son 9 ayda 450 tonun domates hasat ettik.
Bunun yanında çilek üretiminde de Pamukova'da 3 çeşit çilek üretiyoruz.
2021 yılında 10 ton, 2022 yılında ise 30 ton hasat yaptık. Şehrimize faydalı bir diğer projemiz; Melen Botanik Vadisi. 60 kilometrelik alanda 'Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği' yapılmakta 15 çeşit bitki yetişiyor. Safran, salep, istiridye mantarı, endüstriyel kenevir, fidan ve süs bitkileri üretiyor, damızlık manda ve kaz yetiştiriyor ve tarımda yenilikçi projeler üretiyoruz” 
sözleri alkışlarla kesildi.

UTÇEM’İ KURDUK
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, ayrıca,” 30 Yıldır düzensiz çöp depolama alanı olarak kullanılan, 500 dekarlık alanı ıslah ederek UTÇEM'i kurduk.
Önceliğimiz, tarıma yabancı olmayan gençler yetiştirmektir. UTÇEM'in içine bir tarım lisesi de kazandırıyoruz.
Geleceğin tarım sektörüne yön verecek nesillerini yetiştirmek arzumuzdur" 
bilgilerini katılımcılar ve konuklar ile paylaştı.
Biraz, “kısır döngü siyaset kulvarından kendimizi şöyle kenara çıkarırsak, göreceğiz ki, Sakarya’da güzel projelerde de imza” atılıyor..

DOĞRU ADRES!
Öyle ya, “böyle projeleriniz olursa, söyleyecek sözünüz de” olur, göğsünüzü gere, gere bu projeleri paylaşırsınız!
Yerel seçimler öncesi Sakarya’da Başkan Ekrem Yüce gerçeğini kimse görmezden gelemez..
Çalışanı alkışlamak, takdir etmek sadeci bir kesim  partililerin görevi değildir..
Herkese, her kesime hizmet edenin, “hakkını teslim etmek te”, bir erdemliktir..
Palavralara değil, hizmetlere, projelere bakmak bizi doğru adrese çıkarır!
Başkan Ekrem Yüce’nin,” Balıkesir’de ilgi odağı olması”, boşuna değildir..
Tebrikler Başkan!