Afyonkarahisar Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğünde görev yapan personelin katılımı ile ilk tören, Kocatepe Atatürk Anıtı'nda gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra, Atatürk Anıtı'na İl Müdürü Samet Fidan tarafından kurumun çelengi sunuldu.
SORUN ÇÖZEN KURUMUZ
Kurum personeline hitaben konuşan İl Müdürü Samet Fidan, “Bilindiği üzere; 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu'nun 16 Mayıs 2006 tarihinde kabul edilmesi nedeniyle, 2009 yılından bu yana her yıl 16 Mayıs gününün içinde bulunduğu hafta, ‘Sosyal Güvenlik Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Bu tür haftalar, toplumda farkındalık yaratma, bilgilendirme ve bilinçlendirme açısından büyük önem taşımaktadır. Hafta boyunca tüm yurtta, kurum içinde ve dışında paydaşlarımızın da katılımı sağlanarak, sosyal ve kültürel alanda yapılacak faaliyetlerle bir hafta boyunca sürekli gündem oluşturarak, kamuoyunda sigortalı istihdamını teşvik edecek, sosyal güvenlik bilincini artırmaya yönelik bilgilendirici ve tanıtıcı faaliyetler yapacağız” ifadelerini kullandı.
Fidan, sözlerine devamla, “Şunu memnuniyetle söyleyebilirim ki; geçen yıllarda gerçekleştirdiğimiz bu tür faaliyetlerin yanı sıra ürettiğimiz hizmetlerdeki insan odaklı yaklaşım ve sorun üretme değil, sorun çözme anlayışı, Sosyal Güvenlik Kurumunun imajına olumlu olarak yansımıştır” dedi.
MEMNUNİYET ARAŞTIRMASINDA ÖNDEYİZ
İl Müdürü Fidan, konuşmasının devamında, “Son derece genç ve dinamik bir kurum olan Sosyal Güvenlik Kurumu, TÜİK’in yapmış olduğu ‘memnuniyet araştırması’ neticesinde, her yıl bulunduğu seviyeyi bir önceki yıla göre artırmaya devam etmektedir. Toplumun her kesimine vatandaş odaklı ve üstün bir gayret ile hizmet veren bu kurumun Kamu Memnuniyet Araştırması'nda neredeyse her yıl seviyesini yükseltmesi, siz değerli çalışma arkadaşlarımın sayesinde meydana gelmiştir. Bu vesileyle hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”
Fidan, konuşmasına devamla, “Sosyal güvenlik alanında hizmet alanlarının ihtiyaç ve beklentilerini ön planda tutan, iş ve işlemlerini kanunlara, diğer mevzuata ve kalite standartlarına uygun, adil, verimli ve hızlı bir şekilde hizmet veren bir kurum olarak, toplumun neredeyse tamamını ilgilendiren sosyal güvenlik sistemine ve Sosyal Güvenlik Kurumuna tüm tarafların sahip çıkacağına ve gerekli çabayı göstereceğine inanarak, tek çatı altında on dokuzuncu yılını kutladığımız Sosyal Güvenlik Haftası'nın, ülkemizin tüm kesimleri için hayırlı olmasını, yapacağımız etkinliklerin sosyal güvenlik bilinci ve anlayışının yaygınlaştırılmasına, kayıtlı istihdamın artmasına, kayıt dışılığın azalmasına katkı sağlamasını diliyorum. Bu yıl için belirlenen “KAYITLI ÇALIŞ, GÜVENLİ YAŞA” sloganımızın ve Sosyal Güvenlik Haftamızın, başta kurum çalışanlarımız olmak üzere tüm kesimlere hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.