Afyonkarahisar’da, İzmir karayolu üzerinde seyir halindeki bir araçta yolcu koltuğunda oturan şahsın camdan ayaklarını sarkıtması ve aracın sol şeridi tıkaması trafikteki diğer sürücülerin büyük tepkisine yol açtı. Kazaya davetiye çıkaran o anlar, trafikteki başka bir sürücü tarafından kayda alındı.
Afyonkarahisar-İzmir karayolu üzerinde seyir halinde olan bir araçta yaşananlar, trafikteki diğer sürücüler tarafından büyük bir tepki ve şaşkınlıkla karşılandı. Karahisar Tüneli çıkışında, akan trafiğin en sol şeridinde ilerleyen bir aracın sürücüsü ve yolcu koltuğunda oturan şahsın sergilediği davranışlar, güvenliği tehlikeye düşürerek çevredeki vatandaşların kameralarına yansıdı.
TEHLİKENİN BOYUTUNU ARTTIRDI
Olay, Afyonkarahisar İzmir karayolu, Karahisar Tüneli çıkışı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, sol şeritte düşük hızda ilerleyen bir araç sürücüsü, arkasından gelen araçların uyarılarına aldırış etmeyerek trafiğin tıkanmasına yol açtı. Trafik akışını engelleyen sürücünün yanı sıra, araçta yolcu konumunda bulunan şahsın diğer sürücülerin dikkatini dağıttığı hareket şok etti.
Yolcu koltuğunda oturan şahsın, aracın yan camından ayaklarını dışarıya çıkarıp sallayarak seyahat etmesi trafikteki tehlikenin boyutunu artırdı. Çevredeki sürücüler tarafından cep telefonu kamerasıyla kayda alınan olayda, yolcunun ayaklarını dışarıya sarkıtarak ilerlemesi sebebiyle araç sürücüsünün sağ yan aynayı görmesinin engellenebileceği, bu durumun da olası bir şerit değiştirme esnasında kazaya sebebiyet verebileceği endişesi doğdu.
"Zincirleme Bir Kaza Olabilirdi"
Yaşanan tehlikeli yolculuğu cep telefonuyla görüntüleyen ve duruma tepki gösteren bir vatandaş, yaşadığı mağduriyeti ve endişelerini şu sözlerle dile getirdi: "Sol şeridi tıkadı, yaptığım uyarılara ise hiçbir şekilde aldırış etmedi. O an arkasında acil bir hastam olabilirdi veya çok daha acil bir durumla karşı karşıya kalabilirdim. Bu tür sürücülerin kesinlikle uyarılması, hatta tüm sürücülerin bu konuda bilinçlendirilmesi gerekiyor. Yolcunun ayaklarını dışarıya sallayarak gitmesi ise başlı başına büyük bir tehlike arz ediyor. Sürücü sağ şeride geçmek istediğinde bu hareket yüzünden aynasını göremeyebilir, arkadan gelen aracı fark edemeyebilir. Böylesine yoğun bir yolda bu şekilde dikkatsizce yapılan hareketler sadece kendilerini değil, yoldaki tüm sürücüleri doğrudan etkiler. Orada zincirleme bir kaza meydana gelebilirdi."




