Bursa’nın Nilüfer ilçesinde şiddetli rüzgâra rağmen patlatılan havai fişekler hem vatandaşların tepkisini çekti hem de polis ekiplerini harekete geçirdi.
Nilüfer ilçesi Özlüce Mahallesi’nde birden fazla havai fişek patlatan şahıslar, bölgede adeta isyan ettirdi. Bursa Valiliği daha önce yaptığı uyarıda, havai fişek kullanımının izin şartına tabi olduğunu, yangın riski sebebiyle kaymakamlıklarca kesinlikle izin verilmediğini ve kurallara uymayanlara adli ile idari işlem uygulanacağını hatırlatmıştı.
POLİS EKİPLERİ HAREKETE GEÇTİ
Öte yandan Bursa’dan itfaiye ekiplerinin İznik ve Kocaeli Karamürsel’de çıkan büyük orman yangınlarıyla mücadele ettiği, rüzgâr hızının ise 40-50 kilometreye ulaştığı belirtildi.
Böyle bir ortamda şehrin merkezinde havai fişek patlatılması üzerine vatandaşların ihbarları doğrultusunda polis ekipleri harekete geçti ve sorumluları yakalamak için çalışma başlattı.
“YANGINA SEBEP OLSUN YA DA OLMASIN”
Yetkililer, izin verilmemesine rağmen havai fişek patlatan kişileri ağır cezaların beklediğini açıkladı. “Yangına sebep olsun ya da olmasın” ifadesiyle, havai fişek patlatanların Türk Ceza Kanunu’nun 170. maddesi kapsamında “genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması” suçundan cezalandırılacağı vurgulandı.
Ayrıca bu kişilere para cezası da uygulanıyor. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ise geçmişte benzer eylemlerle yangına yol açan kişilerin tutuklanmasını talep ederek mahkemelere sevk edilmesini sağlamıştı.