Afyonkarahisar’nin Ataköy Mahallesinde her pazartesi kurulan semt pazarı, gün boyu süren yoğunluk nedeniyle bölgedeki ulaşımı olumsuz etkiliyor. Özellikle Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde geliş ve gidiş yönlü çift şeritli yol, yol kenarına yapılan hatalı parklar nedeniyle tek şeride kadar düşüyor.
CİDDİ AKSAMALAR YAŞANIYOR
Vatandaşların aktardığına göre, pazaryerinin kurulduğu günlerde cadde boyunca hem araç hem de yaya yoğunluğu artıyor. Araçların kaldırımlara kadar park etmesi, yaya geçişini de zorlaştırırken trafik akışında ciddi aksamalar yaşanıyor.
Söz konusu durumun yalnızca pazartesi günleriyle sınırlı kalmadığını belirten bölge sakinleri, cadde üzerinde günün farklı saatlerinde de düzensiz park nedeniyle benzer sorunların yaşandığını ifade ediyor.
VATANDAŞLARDAN KALICI ÇÖZÜM TALEBİ
Bölge halkı, pazaryeri planlamasında otopark alanının bulunmamasının sorunu daha da büyüttüğünü dile getiriyor. Vatandaşlar, ya pazaryerine uygun bir otopark alanı oluşturulmasını ya da belirli günlerde cadde trafiğinin kontrollü şekilde düzenlenmesini istiyor.
TRAFİK GÜVENLİĞİ RİSKE ATILIYOR
Özellikle ambulans, itfaiye gibi acil durum araçlarının geçişinin zorlaştığına dikkat çeken vatandaşlar, mevcut durumun hem trafik güvenliği hem de kent düzeni açısından risk oluşturduğunu belirtiyor.
Yetkililerden, bölgede kalıcı bir trafik düzenlemesi yapılması ve benzer yoğunlukların yaşandığı günler için alternatif planlamaların hayata geçirilmesi bekleniyor.



