1996 yılı. ODAK ile tanışmamız. Aradan geçen tam 27 yıl. Dile kolay 27 yıl. 1998 yılında vatani görevimizi yerine getirmek için yaşandı bir ayrılık.

Askerden geldikten sonra ki gün ziyaretine gittiğim abim Gazetemizin Kurucusu Mehmet Emin Güzbey, “Hoş geldin Ahmetçim, yarın sabah işe geç kalma erken gel yarın yoğun bir program var” demesine karşın, “Abim bir hafta dinlenseydim akraba eş dost ziyaretine gitseydim” desem de sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kendimi ODAK’ın kapısında buldum.

ODAK’ta büyük mutluluklar yaşadım. Hayatıma anlam katan dertlerimle dertlenen, mutluluğumla mutlu olan, hayatımın kadını Süreyya Hanım ile yeniden çalışmanın hazzı ve mutluluğu bende bir başkaydı. 2000 yılında, bir ömür boyu birlikte yaşlanmak için “Evet” dedik ve imzaları atarak mutlu bir evliliğe başladık. Şu anda İstanbul’da üniversite hayatına devam eden kızım Melisa’da ODAK’ta çalışırken dünyaya gözlerini açtı.

Aradan geçen uzun yıllar boyunca sayısız manşetlere imza attık. Kimi haberlerimize mutlu oldu kimisi ise kızdı. Ama biz doğru bildiğimiz yoldan hiçbir zaman ayrılmadık. Çok sayıda ilki gerçekleştirdik patronumuz (Abim) Mehmet abi ve tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte. ODAK çatısı altında dergiler, ajandalar, ulusal gazetelere özel ekler çıkarttık.

Çok ama çok sayıda ilkleri gerçekleştirdik biz. Düşünsenize bu ülkenin Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı ilimize geldiği bir temel atma töreninde eline aldığı ODAK’ı protokol mensuplarına göstererek, “Sizlerin bu gazetemizi canı gönülden alkışlamanızı istiyorum. Bu manşet haber çok doğru” diyerek tüm protokole alkışlatmasının hazzını yaşadık.

Öyle manşetler attık ki, “Siz hep eften püften haberleri manşet yapıyorsunuz, bizi hiç manşet yapmıyorsunuz” diyen eski İl Müftüsünün ricasını kırmayarak, “Beni hiç manşet yapmıyorsunuz” başlığı ile kendisini manşete taşımış bir gazetedir ODAK.

Bugün de bir ilk ile karşınızdayız. Fikir her zaman olduğu gibi yine Mehmet abiden geldi. Sabah toplantımızda Mehmet abinin söylediği, “Kolları sıvayın arkadaşlar Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir gazete yapalım. 100. yılda ODAK 100 sayfa olsun”

Evet Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 sayfalık ODAK ile karşınızdayız. Dediğimiz gibi “Yaparsa ODAK yapar”

Yine bir ilki gerçekleştirerek karşınızda olmaktan dolayı çok ama çok mutluyuz.

Fikir sahibi olan Mehmet abi başta olmak üzere gazetemizin yapımında en büyük emeği olan sevgili eşim Süreyya Işık ile tüm mesai arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum.

Gerçekten biz büyük bir aileyiz. Yine ilklerle karşınızda olmaya devam edeceğiz. Şimdiden iyi okumalar.