Afyonkarahisar’da bir vatandaşın Belediye’ye verdiği bir dilekçenin cevabının gelmemesi üzerine PTT’ye giderek resmi evrağını sordu. PTT kayıtlarında, evrağın kendisine teslim edildiği bildirilmesinin ardından araştırmaya başlayan Sadık Akıncı Adliye’ye giderek suç duyurusunda bulunarak soruşturma başlatıldı.

“RÜŞVET TEKLİF ETTİLER”

Soruşturma süreci başlamadan önce şüpheli M. Saldoğan’ın müşteki Sadık Akıncı’nın avukatına giderek arabuluculuk yapmasını, olayı duyulmadan kapansını ve karşılığında 10 bin TL teklif ettiğini iddia etti. Bu iddiayı mahkeme sırasında söylediğini iddia eden Akıncı iddiasını şu şekilde anlattı; “Şüpheli Saldoğan hâkimin müşteki Sadık Akıncı’nın avukatına bu iddia doğrumu diye soruduğunda avukatım bana gelerek para teklif etti dedi. Bunun üzerine hâkimin Akıncı’ya sende kabul ettin mi? demesi üzerine ben orada değildim dedim. Hâkim bey avukatıma dönerek Akıncı yanınızda mıydı demesi üzerine avukatım hayır yanımızda değildi dedi. Az kalsın komplo kurulup beni haksız duruma getireceklerdi” dedi.

“AKLIM BAŞIMDA DEĞİLDİ”

Yapılan soruşturma kapsamında PTT çalışanı şüpheli M. Saldoğan’ın teslim etmesi gereken evrak üzerinde oynama yaptığının tespitin sonucunda şüpheli adliyeye çağrılarak ifadesine başvuruldu.

 “Benim aklım başımda değildi” diye ifade veren şüpheli memur M. Saldoğan; ''Taahhütlü tebligatı teslim etmek için Sadık Akıncı’nın evine gittim. Tebligatı vermek üzere kapıyı çaldım ve bir erkek şahıs kapıyı açtı. Kapıyı açan şahsa Sadık Akıncı’nın evimi diye sorduğumda benim cevabını alınca imza karşılığı evrakı teslim ettim'' ifadelerini kullanarak suçlamayı reddettiği görüldü.

SUÇU KESİNLEŞTİ

Soruşturma doğrultusunda Adli Tıp – Belge İnceleme Uzmanı tarafından yapılan incelemeler sonucunda imzanın Sadık Akıncı tarafından atılmadığı doğrulandı. İmzanın şüpheli M. Saldoğan’a ait olduğu yapılan incelemeler sonrasında tespit edilerek şüphelinin 'Kamu görevlisi Belgede Sahtecilik' suçunu işlediği sabit görülerek kamu davası açıldı.

Afyonkarahisar Posta İşletme ve Dağıtım Müdürlüğünde posta ve kargo gönderilerinin dağıtımı alanında çalışan şüpheli M. Saldoğan olay tarihinde görev başında olduğu tespit edildi. Resmi evrağı teslim etmediği halde teslim edilmiş gibi sahte imza atarak evrağı geri götürdüğü kesinleşti. Bunun üzerine Şüpheli Saldoğan’ın kamu davasında da 'Resmi Belgede Sahtecilik' yaptığı kesinleşti.

ÇELİŞKİLİ CEVAPLAR

Şüpheli M. Saldoğan yaptığı savunmalarda, “İşler yoğun olduğundan evrağın birisinin mektupların arasında gittiğini tahmin ediyoruz” dedi. Yapılan ikinci sorguda “bilmiyorum” ifadesini kullandı. Üçüncü sorgusunda ise “İfadeye gittiğimde gıda zehirlenmesi geçirmiştim üç gün önce hastanede yatıp çıktıktan sonra ifadeye gelmiştim. O nedenle ne dediğimi bilmiyorum” diyerek savunmasında çelişkili cevaplar verdi.

MEMURİYET GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANMA

Tüm yapılan incelemeler sonucunda ve deliller neticesinde şüpheli M. Saldoğan’ın “Kamu Görevlisinin Resmi Evrakta Sahteciliği” suçundan eylemine uyan TCK. 204/2 maddesi uyarınca cezalandırılması kesinleşti. Şüpheli M. Saldoğan'ın 2013 yılında memuriyet görevini kötüye kullanma suçundan yargılanarak bin 500 TL adli para cezası ve 5 yıl Denetimli Serbestlik ile suça karışmaması şartıyla işlem yapıldığı görüldü.

3 YIL HAPİS VE PARA CEZASI

 İnfaz cezasını bozarak kasıtlı suç işleyen M. Saldoğan’a çıkarıldığı mahkemede, 3 yıl hapis cezası ve ceza infazından sonra 3 yıl süre ile memuriyet görevinden uzaklaştırılmasına, karar verildi.  

>>ODAK HABER MERKEZİ / ÖZEL HABER

 

Editör: TE Bilisim