Bu değişiklik, Resmi Gazete’de yayımlanan “Kamu Kurum ve Kuruluşları Personel Servis Hizmet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile yürürlüğe girdi.
ERDOĞAN İMZASIYLA YÜRÜRLÜĞE GİRDİ
Yönetmelik değişikliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla hayata geçirildi. Düzenleme, 237 sayılı Taşıt Kanunu ile 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 477. ve 537. maddeleri gereğince yapıldı.
SERVİS KULLANIM KOŞULLARI BELİRLENDİ
Buna göre, personelin okul öncesi ve zorunlu eğitim kapsamındaki çocukları, kreş, gündüz bakımevleri ve çocuk kulüplerine devam eden çocukları, personelin refakatinde bulunması şartıyla servis araçlarından yararlanabilecek. Taşımanın yapılabilmesi için ilgili trafik komisyonlarından izin alınması ve Okul Servis Araçları Yönetmeliği’ndeki yükümlülüklere uyulması gerekiyor.



