Türkiye’de yaşayan milyonlarca asgari ücretli vatandaş maaşlarına zam yapılmasını dört gözle bekliyordu ve bu konuyla ilgili yeni gelişmeler yaşandı. İşte detaylar…

Türkiye genç nüfusuyla Avrupa'da fark yaratıyor! Türkiye genç nüfusuyla Avrupa'da fark yaratıyor!

ASGARİ ÜCRETE ZAM! MİLYONLARIN BEKLEDİĞİ MÜJDELİ HABER GELDİ ASGARİ ÜCRET ES GEÇİLMEYECEK

Vatandaşlar “Asgari ücrette geçici bir artış olacak mı? “Temmuz ayında asgari ücret artışı ne kadar olacak?” Bu soruların cevapları araştırma konusu haline geldi.

Milyonların beklediği müjdeli haberlerden biri asgari ücretteki artış olurken, asgari ücrete ilişkin dikkat çeken açıklamalar da ortaya çıktı. Pek çok kişi asgari ücretin ne kadar artacağını merak ederken, asgari ücrete ilişkin patlayıcı iddialar ortaya çıkıyor. Enflasyonun yükselmesiyle birlikte ücretler hızla düşerken, tüm gözler geçici ücret artışlarında. İnsanlar şunu soruyor: “Asgari ücrette geçici bir artış olacak mı? “Temmuz ayında asgari ücret artışı ne kadar olacak?” Bu soruların cevapları araştırma konusu haline geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete zam yapılmasından umutlu olduğunu belirten açıklamalarda bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan kapıyı kapatsa da suçlamalar artmaya devam etti.

Canlı yayında asgari ücretle ilgili dikkat çeken açıklamalar yapıldı.

Bakan Işıkhan’ın asgari ücretin artırılmasına ilişkin dikkat çeken açıklamalarının ardından Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Barlas’tan açıklama geldi. Barlas canlı yayında yaptığı açıklamada asgari ücretin yüzde 15 ila 20 arasında artmasını beklediğini söyledi. Barlas, ekonomist Şeref Oğuz’un lobicilerin asgari ücretin Eylül ayında artırılacağı yönündeki umudunu gerçekçi bulmadığını kaydetti.

Barlas, “Kıdem tazminatı çok önemli bir haktır. Bu hakkın da sonuna kadar savunulması gerek. Bu konunun tartışmaya bile açılmaması gerekiyor” dedi.

Asgari ücrette geçici bir artış olacağını belirten Barlas, şöyle konuştu: “Asgari ücrete yapılabilecek zamların enflasyonu artırdığına dönük teoriyi oturup masaya yatıralım. Ortadan kaldıralım. Asgari ücrete daha küçük oranda bir ayarlama bekliyorum. Belki kimseyi memnun etmeyecektir ama sembolik de olsa bir artış… Ben yüzde 15 – 20 arasında, 20 bin TL’ye tamamlanan asgari ücret bekliyorum. Temmuzda emekli ve memurlar bir zam alacaklar.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: GAMZE KOÇAK