Toplantı, çoğunluğun sağlanmasının ardından açılırken Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çelikten, toplantının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 82. Genel Kurulu nedeniyle bir gün öne alındığını belirterek toplantının hayırlara vesile olmasını temenni etti.
Konuşmasında iş dünyasının önemli isimlerinden merhum Hacı Ramazan Aktaş’a rahmet dileyen Çelikten, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde görev başında şehit olan polisler için de taziye mesajı iletti. Çelikten ayrıca çeşitli kurumlarda görev alan isimleri tebrik ederek yeni görevlerinde başarılar diledi. Toplumun farklı kesimlerine yönelik kutlama mesajlarına da yer veren Çelikten; Anneler Günü’nü, Dünya Çiftçiler Günü’nü ve Eczacılık Günü’nü kutladı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı da anarak gençlere yönelik mesajlar verdi.
Afyonkarahisar iş dünyasına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Çelikten, coğrafi işaretli ürünler olan Afyon Pastırması ve Afyon Sucuğu’nun uluslararası alandaki başarılarına dikkat çekti. Avrupa Birliği tescil süreçleriyle birlikte şehrin marka değerinin artırılması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Konuşmasının sonunda yaklaşan Kurban Bayramı’nı kutlayan Çelikten, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını güçlendirmesi temennisinde bulundu.
Açılış konuşmasının ardından ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol gündem maddeleri hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Toplantının gündeminde yer alan Nisan 2026 ayı karar özetleri oy birliğiyle kabul edilirken, Nisan 2026 hesap hülasası da oy birliğiyle tasdik edildi. Yönetim Kurulu Nisan-Mayıs 2026 faaliyet sunumunda, Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Sömer tarafından dönem faaliyetleri hakkında bilgi verildi. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ise ekonomik değerlendirmelerde bulundu. Dilek ve temenniler bölümünde Meclis Üyesi Ali İhsan Çiloğlu söz alarak görüşlerini paylaştı. Toplantı, Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten’in katılım sağlayan meclis üyelerine teşekkür etmesiyle sona erdi.



