Anneler Günü dolayısıyla kaç milyar dolar harcama yapıldı?
Anneler Günü dolayısıyla kaç milyar dolar harcama yapıldı?
İçeriği Görüntüle

Uluslararası bir yayın organına (Bloomberg) verdiği röportajda değerlendirmelerde bulunan Şimşek, “Gündemimizde şu anda herhangi bir yeni vergi çalışması yok” ifadelerini kullandı. Bakan, mali disiplinin korunacağını ve fiyatlarda beklenmedik bir artış olmayacağını vurguladı.

BÜTÇE AÇIĞI UYARISI

Şimşek, enerji fiyatlarına bağlı risklere de dikkat çekti. Petrol fiyatlarının varil başına 100 dolar seviyesinde kalması durumunda bütçe açığının Gayri Safi Yurt İçi Hasıla’ya oranla yüzde 4’e çıkabileceğini belirtti. Mevcut hedefin ise yüzde 3,5 seviyesinde tutulmasının amaçlandığını ifade etti. İlk dört aya ilişkin vergi gerçekleşmelerini de paylaşan Şimşek, kurumlar ve gelir vergisi başta olmak üzere birçok kalemde artış yaşandığını söyledi. Toplam vergi gelirlerinin geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 55 oranında yükseldiğini kaydetti.

“HEDEFLER HALA ULAŞILABİLİR”

Harcama disiplininin sürdürüleceğini vurgulayan Şimşek, “İlk dört ayın verileriyle bütçe hedefleri hala ulaşılabilir durumda” dedi. Yönetilen ve yönlendirilen fiyatlarda ise enflasyon hedefleriyle uyumlu bir politikanın devam edeceğini ifade etti.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN