Bolvadin son zamanlarda garip ve absürtlüklerle anılan bir şehir olup çıktı.

E ne derler bilirsiniz.

Baş nereye giderse arka taraf da oraya doğru yol alır.

Yerel yönetimlerde başa bakınca, önce bir kahkaha atasım geliyor. Sonrasında ise bir hüzün kaplıyor yüreğimi.

Bin yıllık ilçe bu kadar acemice bir yönetime mahkum edilmemeliydi.

Şimdi size öyle bir isim vereceğim ki, verdiğim ismin çevirdiği dolapları duyunca Fatih Kayacan’ın neden yönetimsel anlamda kabiliyet yoksunu olduğunu çok net idrak edeceksiniz.

Kutumda büyük hissediyorum…

Bakalım kim çıkacak kutudan?

Ta tatatam!

Güven Kara…

Hani şu şey olan...

Şey işte canım!

Hani müdür yetkinliği olmadığı halde uzunca bir süre müdür olan vatandaş!

İddia mı bu?

Hayır, ne münasebet sayın okuyucu, iddia falan değil!

Öyle dümdük gerçek!

Bu söylediğimin ispatını merak edenler için Bolvadin Belediyesine 2021 ağustos ayında gelen müfettişin aynı yılın aralık ayında tuttuğu rapora bakabilirler.

Bakın ispat yolunu da gösteriyorum.

Güven Kara şimdilerde Fatih Kayacan’ın yardımcılığını yapıyor. Ha bana kalmış olsa kendisini değil başkan yardımcısı yapmayı, çay ocağını bile emanet etmem!

Neden mi?

Müdür vasfı olmadan, müdür statüsünde koltuğa, makama konacaksın sonra her dem hak ve adaleti savunan Ali Küçükkartal seni başkan yardımcısı yapacak!

Öyle bir dünya yok.

Dedim ya ben olsam yapmazdım senaryo dahilinde…

Güven Kara, uzunca bir süre Bolvadin Belediyesi Yazı İşleri Müdürü koltuğunu işgal etti. İşgal diyorum zira, müfettiş raporunun bu yönde olduğu gün gibi aşikar.

Aslında 657 sayılı devlet memurluğu kanunu son derece açık ve net…

657’ye göre “1999 yılından önce (iki yıllık) meslek yüksek okulundan mezun olmuş kişiler 4 yıllık mezunu gibi değerlendirilir” diyor. Aynı kanun, “1999 yılından sonra müdürlük kadrosu için lisans mezunu olmalıdır” diyor.

Bilin bakalım adamımız Güven Kara Anadolu Üniversitesinden ne zaman mezun olmuş…

2000 yılında mezun oluyor.

Kendi Facebook hesabında öyle yazıyor…

Kamuoyu belki sizin o dönemki balon müdürlüğünüzü yemiş olabilir ama; devletin müfettişine kül yutturamazsınız Sayın Kara.

Size bir de genel kültür bilgisi vereyim mi?

Güven Kara’yı Bolvadin Belediyesinde işe alan kişinin Baba Kayacan olarak bilinen Bolvadin Eski Belediye Başkanı Mehmet Kayacan olduğunu biliyor muydunuz?

Hiç mütevazi olamayacağım zira, gazetecilik refleksiyle ayakkabı numarasına kadar araştırdım sizlere doğru ve net bilgiler aktarabilmek adına…

Bu arada Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan’ın ne kadar iş bilmez ya da kafasına estiği gibi hareket ettiğini de hemen şimdi size burada ispatlayabilirim.

Nasıl mı?

Güven Kara, 2021 yılının aralık ayında müdürlük görevinden müfettiş raporuyla alındığında Kayacan’ın bu zatı muhteremi düz memur olarak ataması gerekiyordu. Oysa Sayın Kayacan’ın bunu yapmak yerine bu arkadaşı, olmayan şef kadrosuyla görevlendirdiği biliniyor.

Şimdi tam da bu noktada benim aklıma bazı sorular geliyor…

Fatih Kayacan ile Güven Kara arasında kamuoyunun bilmemesi gereken bir sır mı var da müfettişe rağmen bu arkadaş hala arkalanıyor?

Güven Kara’nın müdürken aldığı maaştaki müdürlük farkının geri istenmesi sonucu işçilerin promosyonlarından kesilen tutarla kapatıldığı doğru mu?

Nitekim, İş Bankasındaki kadim dostum bana bu yönde çok acayip şeyler söyledi.

Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem ama; bir iddia bu işçi promosyonlarının yarısının işçilere verildiğini, kalan yarısının verilmediğini ama tamamı verilmiş gibi imza attırıldığı yönünde…

Bu iddia doğruysa kalan yarısının nereye harcandığını bir zahmet kamuoyuna açıklayınız Sayın Kayacan…

Belki de biz yanlış biliyoruzdur…

Lütfen bizi aydınlatın… Sormaya devam edersek…

Bu noktada Güven Kara müdürlüğe usulsüz geri dönebilmek için -kanun çok açık ve net olmasına rağmen- mahkeme yoluna gitti mi?

Güven kara bu mahkemeyi kaybetti mi?

Güven Kara’nın bu makam aşkının perde arkasında ne var?

Kayacan, Güven Kara’yı Belediye Başkan yardımcılığı ile ödüllendirdi desek herhalde yanlış olmaz. Devletin müfettişinin bu adam müdür olamaz raporu tutmasına rağmen, altı ay başkan yardımcılığı yaptırıp sonrasında müdürlük kadrosuna atayıp Güven Kara’yı müdür olarak emekli etmenin peşinde mi?

Müdür olarak emekli olursa ona göre maaş alacak zira emeklilikte…

İşte Kayacan adaletinin neye benzediğini sizlere bir vaka ile anlatmaya çalıştım. Kayacan adaleti işçilerin ikramiyelerini vermemek için bin takla atarken aynı Kayacan, has adamının müdür olarak emekli olması için ve tabi emeklilikte biraz daha fazla para alsın diye bütün tuşlara basarak bölüm geçmekten geri kalmıyor.

Ne diyelim vicdanına kalmış.

Şükür ki hesap var, şükür ki mizan var…

Bir sonraki yazımda Bolvadin’in yerel seçimlerdeki son durumunu yazacağım. Ali Özkaya’nın adayımız Kayacan ve bizi kandırdılar açıklamasının arkasında yatan kimsenin bilmediği bilgileri yine Ali Küçükkartal ve Odak farkıyla okuyacaksınız.

Şimdilik eyvallah sayın okuyucum…