Bulaşık deterjanının bile gideremediği hoş olmayan kokuları anında ortadan kaldırmanın bir yolu var. Ancak makine içindeki kötü kokuya öncelik vermelisiniz. Peki, bardaklardaki kötü kokuları gidermek ve parlamasını sağlamak için ne yapmak gerekir? İşte yanıtı..

Makineye attığınız bazı ürünler hoş kokular vermeyebilir. Bu durum aslında bütün mutfak aletleri için de geçerlidir. Makinelerde ve camlarda da kötü bir koku oluşmuşsa bunun nedeni bulaşık makinesinin içinde kalan kalıntılardır. Bu kalıntılar kokuya neden olabilir. Bu kalıntılar makinenin bağlantı noktalarında birikerek bakteriler için üreme alanı oluşturabilir. Bu alanlar temizlenmezse çok tehlikeli hale gelebilir. 

Bulasik Makinesinden Gelen Kotu Kokuyu Bicak Gibi Kesiyor Bedavaya Mis Koku Mumkun 23650

Yumurta kokusu gibi ağır kokular bundan dolayı olabilir. Bardaklardan koku gelmemesi için bu filtrelerin sık sık temizlenmesi gerekir. Daha sonra makine ile kapağın birleştiği girintili alanı temiz bir bezle iyice silin. Makineyi çalıştırıp sonuçları gözlemleyebilirsiniz. Bulaşıklarınızda yumurta kokusu devam ediyorsa tekrar yıkamanızı öneririz.

Gelinle kaynana bakın ne yaptı? Gelinle kaynana bakın ne yaptı?

Kötü kokuların geri gelmemesi için bulaşık makinenizi sık sık ve düzenli olarak temizlemelisiniz. Sirke bu temizlikte oldukça etkilidir.

Kaynak: MURAT EMRE