Orman ve Su İşleri Eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ve bir dizi yetkili, S.S. Afyon Pancar Ekicileri Kooperatifi'ni ziyaret etti.

Pancar Kooperatif Başkanı İbrahim Eroğlu burada yaptığı basın açıklamasında, mazot, işçilik, gübre ve benzeri gider artışlarından dolayı üreticilerin geçen sene 1 bin 400 TL + polar olan fiyatın bu sene 2 bin 800 TL + polar olmasını talep ettiklerini söyledi. Eroğlu, “S.S. Afyon Pancar Ekicileri Kooperatifi kurulduğu 1980 yılından bu yana ortaklarımıza tarımsal girdi temini hizmetini vermeye başmış olup, yaptığımız çalışmalar ve yenilikler ile her geçen gün büyümeye devam etmektedir. 2023 Yılı Net Satışlarımız 2022 rakamlarını şimdiden yakalamış durumdadır. Net Satış rakamlarına ilaveten 2020-2022 Faaliyet yılı karşılaştırmalarında Dönem Net Karımızda yüzde 357,82 olarak gerçekleşmiştir. Anlaşılacağı üzere 2020 2021 Faaliyet Yılına göre 2022 Faaliyet yılında faaliyetlerimizdeki artan hacim ve başarı görülebilmektedir. 2023 Faaliyet Yılının ilk 6 ayında da yine faaliyetlerimiz artarak devam etmektedir” dedi.

FİYATLAR PİYASA ŞARTLARININ ÇOK ALTINDA

Kooperatifin kazanmış olduğu faaliyet karlarını yeniden ortakların istifadesine sunduğunu belirten Eroğlu, “Elde edilen karlar tablodan da anlaşılacağı üzere yeniden çiftçilerimize hizmet olarak sunulmuştur. Kooperatifimiz peşin olarak alım yapmış olduğu tarımsal girdileri dünyada ve ülkemizde yaşanan olağanüstü artışlara rağmen 6 ay vade ve piyasa şartlarının çok altında fiyatlar, uygun vade farkı oranı ile ortaklarımızın hizmetine sunarak çiftçilerimizin üretimlerinin sekteye uğramadan devam etmesi için var gücüyle çalışmaktadır. Yeşil enerji projesi kapsamında mağazalarımızın tüm elektrik ihtiyacını karşılayacak güçte GES santrali Kooperatif Merkezimize kurulmuş olup 6 aydır hiçbir şubemiz elektrik ücreti ödemediği gibi fazladan üretim ile de Kooperatifimiz gelir elde etmektedir” diye konuştu.

VERİM ALINMASI SAĞLANIYOR

Türkiye genç nüfusuyla Avrupa'da fark yaratıyor! Türkiye genç nüfusuyla Avrupa'da fark yaratıyor!

Eroğlu sözlerine şöyle devam etti, “Kooperatifimizin 8 adet satış mağazasından 7 adedinin mülkiyeti kooperatifimize ait olmakla beraber kiralık Salar Satış Mağazamızın inşaat ihalesi yapılmış inşaatına başlanmış olup 2023 yılı içerisinde teslimi yapılarak Türkiye’de bulunan Pancar Ekicileri Kooperatifleri içerisinde bütün şubelerinde kendi mülkiyetinde hizmet veren ilk Kooperatif olmanın gururunu yaşayacaktır. Değişen ve gelişen tarımsal teknolojileri ve tarım sektöründeki yenilikleri hızlı bir şekilde ortaklarımızla buluşturulmaktadır. Kooperatifimiz bütün imkanlarını kullanarak ortaklarımıza sunmuş olduğumuz yenilikler ve hizmetler sayesinde birim alandan en fazla verim alınmasını sağlamaktadır. Kooperatifimiz çiftçilerimize temin edilen bütün tarımsal girdilerin arkasında durarak herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için firmalarla sağlam anlaşmalar yapmaktadır”

Eroğlu, Kooperatife ait Akaryakıt İstasyonu idari binası, tankları, alt ve üst yapıları tamamen yenilenerek, bölgenin en modern akaryakıt tesisi olarak hizmet vermeye 2023 yılında başlayacağının da altını çizdi.  N\S

Editör: Nurbanu Soy