İzmir köylerini düşünmeyin artık. Bu seferki konumuz Muğla’nın cennet köylerinden biri olan Çökertme. Türkülerde de adı geçen bu köyün, Mandıra Filozofu filmi ile adını duyurduğu biliniyor.

Muğla’nın denize açılmış olan kapılarından birisi olan bu köy, sahil boyunca dizilen küçük balıkçı tekneleri, yeşil doğası ve sahil restoranları ile resmen hayalinizdeki balıkçı kasabasını yansıtıyor.

Izmir In Gizli Cenneti Boyle Bir Yer Olduguna Inanamayacaksiniz Sakinlik Deniz Ve Doga Bir Arada 27354

Sonsuz bir maviye sahip harika bir koya ev sahipliği yapan köy, beyaz kumlu plajlarıyla da görenleri etkiliyor. Huzur dolu bir atmosfer sunan bu köy, Muğla’ya bağlı Milas ilçesinde yer alıyor.

Köydeki muhteşem denizde bolca dalış yaparak, denizin tadını çıkarmak için mutlaka deniz gözlüğü almayı unutmayın.

Izmirin Gizli Cenneti Boyle Bir Yer Olduguna Inanamayacaksiniz. Sakinlik Deniz Ve Doga Bir Arada 813X420

Mandıra Filozofu adlı filmin çekildiği yer ise köyde tam anlamıyla bir cennet gibidir. Buraya giderseniz, burayı ziyaret etmeden dönmeyi aklınızdan geçirmeyin. Köyün en meşhur lezzeti olan çökertme kebabını mutlaka tatmalısınız, yoksa dönmemelisiniz.

Çökertme Köyü’ne nasıl gidiliyor?

Çökertme Köyü’ne hem özel araçla hem de toplu taşıma ile ulaşmanız mümkün. Milas’tan hareket eden Kemerköy dolmuşlarıyla köye erişim sağlayabilirsiniz. Ayrıca burada tekne kiralamak suretiyle yakınlardaki harika koyları keşfetme şansınız var.

Izmir In Gizli Cenneti Boyle Bir Yer Olduguna Inanamayacaksiniz Sakinlik Deniz Ve Doga Bir Arada 86700

Çökertme Köyü nerededir?

Afyon Emniyet kararlı: Afyonda suç barınamayacak!
Afyon Emniyet kararlı: Afyonda suç barınamayacak!
İçeriği Görüntüle

Çökertme Köyü, Muğla’ya bağlı Milas ilçesine bağlı olan bir yerleşimdir. Muğla’ya 109 kilometre, Milas’a 52 kilometre uzaklıktadır. İzmir’den köye gitmeyi planlıyorsanız, yaklaşık olarak 3 saat 20 dakika içinde köye ulaşmış olursunuz.

Kaynak: GAMZE KARABULUT