İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun, İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu ve parti yöneticileri, Anadolu Basın Birliği Afyonkarahisar Şubesi’ni ziyaret etti.
Ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtlayan Olgun, anket sonuçlarına ilişkin dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu. Olgun, “Bizi hedef tahtasına oturtmasınlar diye bugüne kadar oy oranımız hakkında konuşmadık. Ama manipülatif anketlerin ortaya koyduğundan çok daha yüksek oy oranımız var” ifadelerini kullandı.
Olgun, ayrıca İYİ Parti olmadan muhalefetin seçimlerde kesin bir başarı elde etmesinin mümkün olmadığının altını çizdi.
“GAZETECİLERİN SORUNLARINI ÇÖZMEYE KARARLIYIZ”
Milletvekili Olgun, basın mensuplarının yaşadığı sıkıntıların farkında olduklarını vurgulayarak, “Gazetecilerin sorunlarını parti divanında gündeme getireceğiz. İlk seçimden sonra kapsamlı bir basın yasası üzerinde çalışacağız” dedi.
“ÖZGÜR GAZETECİLİK ORTAMINI ÖNEMSİYORUZ”
Ziyarette konuşan Anadolu Basın Birliği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Sarlık ise, “Basın camiasının emekçilerini bir araya getirdik. Burada basın mensuplarının tümü için çalışıyor, ayrım gözetmiyoruz. Farklı kurumlar üzerinden basına uygulanmak istenen baskıların kaldırılmasını ve özgür gazetecilik ortamının oluşmasını önemsiyoruz” sözlerini kaydetti.