2009 yılında Milliyetçi Hareket Partisi'nden Dinar Belediye Başkanı seçilen Saffet Acar, 2014 yılında da yine aynı partiden Dinar tarihinde bir ilki başararak üst üste iki kez Belediye Başkanı seçilen Başkan ünvanını almıştı. 2014 yılında seçildiği Belediye Başkanlığı döneminde İYİ Parti'nin kurucusu Meral Akşener’i ‘Genel Başkanım’ diyerek karşılamasıyla gündeme gelen Saffet Acar bir süre sonra MHP’den istifa ederek İYİ Parti'ye katılmıştı.

SIRASINI BEĞENMEMİŞ, ADAYLIKTAN ÇEKİLMİŞTİ

Acar 2019 yılında yapılan seçime bu kez İYİ Parti adayı olarak giren Saffet Acar bu defa seçimi kaybetmişti. Daha sonra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in danışmanı olarak Parti Genel Merkezinde kendisine oda tahsis edilen Saffet Acar, 2023 Milletvekilliği seçiminde Milletvekili adayı olmak için müracaatta bulunmuştu. İYİ Parti'nin Afyon'da ön seçim yoluyla adaylarını belirlemesi üzerine üçüncü sıraya gelen Acar, sırasını beğenmeyerek adaylıktan çekilmişti.

YILLARCA AK PARTiYE DEMEDiĞiNi BIRAKMAMIŞTI

Saffet Acar hem Belediye Başkanlığı döneminde, hem de Başkanlıktan sonraki yıllarında iktidar partisi olan AK Parti'yi pek çok kez eleştirmişti. Son Milletvekilliği seçimleri öncesinde de katıldığı televizyon programında da AK Parti iktidarını eleştirmeye devam eden Acar’ın geçtiğimiz günlerde AK Parti'ye katılmak için girişimlerde bulunduğu öğrenildi. Saffet Acar’ın bir Afyon AK Parti Milletvekili ile görüşmek için randevu istediği, randevunun ise 15 gün sonra verildiği belirtildi. ODAK ÖZEL HABER NURETTİN ALPAY GÜZBEY

 

 

Şanlıurfa'da Planlı Elektrik Kesintileri! Şanlıurfa'da Planlı Elektrik Kesintileri!

 

#siyaset #saffetacar #dinar #afyonkarahisar #odakgazetesi #güncel #iyiparti #mhp #akparti #gündem #acar #meralakşener

Editör: TE Bilisim