Simülasyon, durumların benzetilmesi ve olayların gözlemlenmesi için tekrarlanması halidir. Bu durumlar, keşiflerin veya gelişmelerin incelenmesi amacıyla kullanılmaktadır. Simülasyon, sözlük anlamı olarak gerçekleşmiş veya gerçekleşmesi muhtemel bir olayın aynı şartlara ve zamana uygun olarak tekrar gerçekleştirilmesi olarak açıklanır. Yani bilinmesi veya öğrenilmesi gereken bir durumun aynı şartlar altında gözlemlenmesi anlamına gelir.

Simülasyon kelimesi, 20. yüzyıl içinde teknik bir anlam kazanmıştır. Gelişen teknoloji ve tarihsel incelemeler, bulguların daha derinlemesine incelenmesi için simülasyonun kullanımını artırmıştır.

Karısını aldatırken yakaladı dehşet saçtı! Karısını aldatırken yakaladı dehşet saçtı!

TDK'YE GÖRE SİMÜLASYONUN ANLAMI

Türk Dil Kurumu'nun resmi sitesinde, simülasyonun benzetim ve öğrence olarak açıklandığını görüyoruz. Bu, durumların veya bulguların aynı şartlar altında tekrarlanması veya canlandırılmasıdır. Öğrence ise simülasyon sonucunda elde edilen verilerin açıklanmasıdır.

Kelimenin tarihçesine bakıldığında, yeni bir kelime olması ve gelişen teknoloji ile durumların benzetilmesi ve tekrarlanmasının sağlanması ile kelimenin yaygınlaştığı görülmektedir. Bu özellikle fiziksel değer taşıyan durumlar ve tarihi olayların incelenmesinde gözlemlenmektedir.

Kaynak: BÜLTEN