Karar kapsamında Artvin’den Muğla’ya, Samsun’dan Mersin’e kadar birçok ili kapsayan düzenleme ile belirlenen sınır ve koordinatlardaki alanlar yeni statüye alındı.
KARAR RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI
Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Artvin, Aydın, Balıkesir, Bingöl, Bursa, Denizli, Elazığ, Gümüşhane, Karabük, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Mersin, Muğla, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Uşak ve Zonguldak illerinde yer alan bazı bölgeler orman sınırları dışına çıkarıldı. Kararda, söz konusu alanların teknik çalışmalar sonucunda belirlenen koordinatlar doğrultusunda yeniden tanımlandığı ifade edildi.
YENİ AĞAÇLANDIRMA ŞARTI GETİRİLDİ
Alınan karara göre orman sınırları dışına çıkarılan alanların en az iki katı büyüklüğünde yeni araziler, orman tesis edilmek üzere tahsis edilecek. Bu kapsamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından uygun taşınmazlar Orman Genel Müdürlüğüne devredilecek.



