Isparta'da, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT), kamera düzenekleri aracılığıyla soruları yapay zekaya çözdürerek kopya çekmeye çalışan bir kişi tutuklandı.

Isparta Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Isparta Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sınavın yapıldığı sırada M.E.E. ve A.B. adlı şahısların üzerinde elektronik cihazlar bulunduğunu tespit etti.

Şüphelilerin, internet bağlantısı ve gizli kamera aracılığıyla soruları yapay zekaya gönderdikleri ve çözdürdükleri belirlendi.

A.B. adlı şüpheli, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, M.E.E. adlı şüpheli ise adliyeye sevk edildi ve hakimlikçe tutuklandı.

Sınavın gerçekleştiği salonda yapılan incelemede, şüphelilerin sahip olduğu elektronik düzeneklerin, sınav sorularını göndermek ve yapay zekaya çözdürmek amacıyla kullanıldığı ortaya çıktı.

Thumbs B C C9Aa12Ca403Bec716C02E768D2Df701A

Yürüyüş ve açık hava toplantıları 5 gün yasaklandı! Yürüyüş ve açık hava toplantıları 5 gün yasaklandı!

Olay Sonrası İlk Açıklama Valilikten Geldi

Olayın ardından Isparta Valiliği tarafından yapılan ilk açıklamada, sınav güvenliğinin sağlanması için gerekli tedbirlerin alındığı ve soruşturmanın derinleştirildiği ifade edildi.

Aldıkları ifadelerde suçlamaları kabul etmeyen şahısların, adli sürecin devam ettiği süreçte serbest bırakılan A.B.'nin, M.E.E. ise tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

Kaynak: AA