Başkan Erdoğan'ın Kayseri'de yaptığı konuşmada duyurduğu üzere, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank gibi kamu bankaları tarafından sunulan emekli promosyon ödemelerinde değişiklikler yaşanacak. Kamu bankaları artık emekli promosyonunu 8 bin TL ile 12 bin TL arasında belirleyecekler.

Başkan Erdoğan, özel bankalara da bu rakamların altında kalmamaları gerektiğini belirterek çağrıda bulundu.

Zamlı Ziraat Bankası Emekli Promosyonu Ne Kadar, Kaç TL?

Ziraat Bankası'nın 2024 yılı için belirlediği promosyon ücretleri değişti. Başkan Erdoğan'ın açıklamasına göre, maaş bazında promosyon ödemeleri 8 ila 12 bin TL arasında olacak.

Ziraat Bankası'nın emekliye yönelik promosyon kampanyası şu şekilde:

"SGK (Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur) emekli maaşlarını Bankamız aracılığıyla alan müşterilere 12.000 TL'ye kadar promosyon ödemesi yapılacaktır. 3 yıllık peşin promosyon ödemesi gerçekleştirilecek ve müşterilerin 2022 yılına ait promosyon tutarları iade edilmeden başvuruları alınacaktır. 2024 promosyon ödemelerinde önceki döneme ait iade tutarları sistemsel olarak mahsup edilecektir. Bankamızdan birden fazla emekli maaşı alan müşteriler için ödenecek promosyon tutarı, alınan maaşların toplamına göre hesaplanacaktır."

Emekli maaşlarını Ziraat Bankası aracılığıyla alan müşterilerin promosyondan yararlanabilmesi için 3 yıl boyunca maaşlarını banka üzerinden almaları yeterlidir.

Bakan Işıkhan Açıkladı: Emekliler Yılı Kapsamında...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli promosyon ödemelerindeki güncellemelerle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi; Emekliler Yılı çerçevesinde, bankalarla yeni bir emekli aylığı promosyon güncelleme sürecini başlattık. Emeklilerimiz için önemli yeniliklerden biri de 2017'de başlattığımız 'Banka Promosyonları' idi. Bu düzenlemeyle emeklilerin belirli aralıklarla gelir elde etmelerini sağladık.

5 yıl hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı 5 yıl hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı

Bu yılı, kıymetli emeklilerimize minnet ve saygımızı ifade etmek için 'Emekliler Yılı' ilan ettik. Bu kapsamda, Kamu Bankalarımızda emekli aylığı promosyon ödemelerini yaklaşık iki katına çıkararak, aylık miktarına göre 8 bin ila 12 bin lira arasında belirledik."

Ziraat Bankası Emekli Promosyonu Ne Zaman Yatacak?

Bakan Işıkhan, 25-28 Mart tarihleri arasında yapılacak emekli promosyon ödemeleri için ödeme takvimine ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"Kamu Bankaları, Pazartesi günü itibarıyla promosyon güncelleme başvurularını almaya başlayacaklar. 28 Mart itibarıyla, başvuru süreci tamamlanan emeklilerimizin promosyonları hesaplarına yatırılmaya başlanacak. Diğer bankalarla da, promosyon ödemelerinde artış sağlanması yönündeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kısa süre içinde bu konuda gelişmeler olacak. Emeklilerimize hayırlı olsun."

Kaynak: FATMA SEDA CAN