Doğal taş ve mermer sektörünün önemli buluşmalarından biri olan Afyonkarahisar Blok Mermer Fuarı, bu yıl ikinci kez kapılarını açıyor. 17-20 Haziran 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek organizasyonun, sektörün ticaret hacmine ve Türkiye’nin ihracat hedeflerine önemli katkılar sunması bekleniyor.

260’TAN FAZLA FİRMA KATILACAK

Türkiye’nin doğal taş ihracatının yaklaşık 2 milyar dolar seviyesine, işlenmiş doğal taş ürünleri ihracatının ise 1,3 milyar doların üzerine ulaştığı bir dönemde gerçekleştirilecek fuar, üretici firmalar ile yerli ve yabancı alıcıları aynı platformda buluşturacak. Organizasyona 260’tan fazla üretici firmanın doğrudan katılması planlanırken, mimarlar, mermer işleme tesisi yöneticileri ve sektör profesyonelleri de fuarda yer alacak.

38 ÜLKEDEN 350 YABANCI ALICI BEKLENİYOR

Fuar kapsamında Ortadoğu ve Kuzey Afrika başta olmak üzere 38 farklı ülkeden yaklaşık 350 nitelikli yabancı alıcının Afyonkarahisar’a gelmesi bekleniyor. Gerçekleştirilecek ikili iş görüşmeleri sayesinde yeni ticari bağlantıların kurulması ve ihracat hacminin artırılması hedefleniyor.

Afyonkarahisar’da ders zili yeniden çaldı
Afyonkarahisar’da ders zili yeniden çaldı
İçeriği Görüntüle

2 BİNDEN FAZLA DOĞAL TAŞ BLOĞU SERGİLENECEK

Afyonkarahisar’da düzenlenecek fuarda, Türkiye’nin 40’tan fazla doğal taş üretim bölgesinden getirilecek 2 binden fazla doğal taş bloğu tek alanda sergilenecek. Organizasyon, sektör temsilcilerine farklı renk, desen ve özelliklere sahip doğal taşları yakından inceleme fırsatı sunacak.

“YENİ PAZARLARA AÇILMAYI HEDEFLİYORUZ”

Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan ALZ Fuar Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Alagöz, organizasyonun temel amacının üreticileri doğru alıcılarla buluşturmak olduğunu belirtti. Alagöz, fuarın firmaların yeni pazarlara açılmalarına destek sağlayacağını ve Türkiye’nin ihracat hedeflerine katkı sunacağını ifade etti.

Kaynak: Odak Haber Merkezi