Afyonkarahisar'da gerçekleşen önemli bir etkinlikte, bilim dünyasının önemli figürlerinden biri olan "Modern Optiğin Babası" İbn'ül Heysem, bir dizi söyleşi ve çalıştay programı kapsamında anıldı. Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapılan beşinci programın konuğu olarak İbn'ül Heysem, öğrenci ve akademisyenlerle buluşmanın konusu oldu.

Etkinliğin ilk kısmında Dr. Öğretim Üyesi Esra Gülle'nin sunumuyla İbn'ül Heysem'in bilimsel katkıları ve modern optiğe etkileri üzerine bir söyleşi düzenlendi. Dinleyiciler, bilim insanının tarihteki yerini ve optik bilimine yaptığı katkıları yakından öğrenme fırsatı buldular.

Programın ikinci bölümünde ise, öğrenciler, kendilerine verilen çalıştay formları üzerinden sorular sordular ve çeşitli konulardaki görüşlerini dile getirdiler. Bu etkileşimli oturum, öğrencilerin konuya olan ilgisini ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştiren bir platform sağlarken, İbn'ül Heysem gibi önemli bir bilim insanının eserlerini ve etkisini genç nesillere aktarmakta önemli bir rol oynadı.

Program, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Akçil'in Dr. Öğretim Üyesi Esra Gülle'ye katkılarından dolayı teşekkür belgesi vererek son buldu. >>TUĞBA ÖZKAN

Sünnetci işi sıkı tutuyor! Sünnetci işi sıkı tutuyor!

Editör: Tuğba Özkan