Aday adayları iyiden iyiye kendini göstermeye başladı.

Bende tüm toplantıları, canlı yayınları ve sosyal medyayı eksiksiz takip etmeye çalışıyorum.

En haraketli adaylık açıklaması üç dönemdir CHP Afyonkarahisar Milletvekilliği yapan Burcu Köksal’ın programında oldu. Orta ölçekli parti mitingi kadar katılımcı vardı. Bilhassa baba memleketi olan Sandıklı’dan yoğun katılım vardı. Bu arada millet ittifakı parti temsilcileri, STK temsilcileri ve CHP’ye yıllarca gönül vermiş insanlar vardı.

Birçok kişiyle ayaküstü sohbet ettim.  Sandıklı’dan gelen bir partiliye Sandıklı’dan bir CHP adayı daha var şansı nedir dedim. Benim haberim yok dedi. Diğer adaylardan Burcu Köksal’ı zorlayacak aday var mı dedim.

Onları da tanımadığını söyledi. Peki, Burcu Köksal ne söyledi?

“Her taşını her caddesini her sokağını köyünü kasabasını tek tek bildiğim Afyonkarahisar’a tüm zorluk, engel ve tehditlere rağmen bu sefer iktidar milletvekili olarak hizmet etmek için adayım. Gün kişisel çıkarların dargınlıkların kırgınlıkların günü değil Her türlü haksızlığa dur demenin günü.

Bana çelme takmaya çalışanlar, beni kulvar dışına atmaya çalışanlar, tehditle sindirmeye çalışanlar, evladıma kadar uzanan tehditlere aldırış etmeden aday adayı oldum.”

Konuşmasının en önemli bölümü buydu diğerleri bildiğiniz siyasi söylemler. Benim en dikkatimi çeken en önemli bölümde “Bana çelme takmaya çalışanlar, beni kulvar dışına atmaya çalışanlar, tehditle sindirmeye çalışanlar, evladıma kadar uzanan tehditler…

Bildiğimiz CHP’de her dönem iç çekişmeler olur. Bu seçim dönemi biraz daha belirginleşir. Çelme takmaya, kulvar dışına itmeye çalışmalar her zaman bildiğimiz gördüğümüz eylemler.

Ancak evlada uzanan tehdidi ilk defa duydum. Gazeteci refleksi ile iki gündür araştırıyorum. Bilgileri Burcu Köksal’ın en yakınındakilere de onaylattım. Burcu Hanım’a tehdit parti içinden değil de yurt dışında yaşayan AK Parti seçmeninden geliyor. Bilgileri gönderen de İscehisar’da yaşayan bir AK Partili.

Burcu Köksal’a ulaşan AK Partili “Burcu Hanım size oy vermem partinize de sıcak bakmıyorum ben AK Partiliyim ama bir insan olarak sizi bilgilendirmek istiyorum. Vicdanen rahat değilim. Yurt dışında *** ülkesinde yaşayan *** **** kişisi ile Messenger üzerinden mesajlaşırken (Burcu Köksal evladını seviyorsa adaylıktan çekilecek) diye yazdı. Bunlarda ekran görüntüleri” diyor.

Tabii ben kısa olarak görüşmeyi yazdım. Ekran görüntülerinde daha detaylı bilgiler var. Şimdi bazıları bunda ne var bizlerde birçok tehdit alıyoruz diyebilir. Eğer tehdit evlat üzerinden olursa biraz daha etkili olur. Bildiğiniz gibi uzun yıllardır uyuşturucu ile gönüllü olarak mücadele ediyorum.

Tehdit bazen direk gelir bazen dolaylı gelir. Mesela en yakın akrabalarıma “Biz Kemal’i severiz biraz dikkat etsin şu kişilere bulaşmasın” derler. Gazeteciliğimle ilgilide bir çok tavsiye (!!!!) alıyorum.

***

Cumartesi günü ayrıca İYİ Parti Milletvekili aday adayı Avukat Gönül Ar Güngör’ün basını bilgilendirme toplantısına gittim.

Gönül hanım Samsun doğumlu ancak ömrünün en önemli kısmını Afyonkarahisar’da geçirmiş başarılı bir avukat. En son köylerin Afyonkarahisar Belediyesi’ne bağlanmasını bu köylerin meralarının peşkeş çekilmesinin önünü kapatan davaları kazandı. Birçok kurum ve kuruluşla birlikte MHP’de de İl Başkan yardımcılığı da dahil bir çok görevlerde bulundu. Güzel projeleri var zamanla yazarız. Konuşmasının benim dikkatimi çeken bölümü İYİ Parti’ye geçme sebebiydi.

“MHP olarak hesap soracaktık ancak hesap sorulan haline geldik.

Ülkü Ocakları Eski Başkanı Sinan Ateş’in şehit edilmesine ses çıkarmadılar sahip çıkamadılar bu benim için milat oldu.”

Benim konuştuğum birçok MHP seçmeninde bu düşünce var.

Son hafta Cumhur ittifakına katılan Türk Bayrağını kabul etmeyen doğuda özerk bir yönetim isteyen terör örgütünün Müslüman görünüşlü destekçisi Hüdapar’ da MHP ve BBP seçmeninde de büyük sıkıntılar yaşattı.

***

Daha önce yazdığım gibi Cumhuriyet tarihinin en kirli seçimi olacak gibi.

Lütfen sakin olalım. Kim kazanırsa ülkeye hizmet için elinden geleni yapacak. Eğer halinizden memnunsanız istediğiniz yere oyunuzu verin. Dostlarınızla akrabalarınızla kesinlikle siyasi tartışma yapmayın. Bu arada din görevlilerine de âcizane tavsiyem insanların imanları en fazla bu dönemde zarar gördü lütfen vebale girmemek için yalan söylemeyin. Hatta siyasi konulara dolaylı olsa da hiç girmeyin.

 

- İlgili haberi okumak için TIKLAYINIZ!