Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Huzurlu Aile, Güçlü Toplum Projesi çerçevesinde aile bireylerinin birlikte kaliteli zaman geçirmesini teşvik eden “Evde Kitap Okuyoruz” etkinliğini başlattı. Projenin yürütücülüğünü üstlenen Rehberlik ve Araştırma Merkezi, aile ortamında geçirilen her anlamlı dakikanın çocuk gelişimine önemli katkı sunduğunu vurgulayarak tüm ailelere çağrıda bulundu.
Yetkililer, özellikle akşam saatlerinde aynı odada, aynı sayfaların etrafında buluşulan okuma anlarının çocukların dil gelişimini, hayal gücünü ve aile içi iletişimi güçlendirdiğini ifade etti. Birlikte okumanın aile bağlarını pekiştirdiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürlüğü, küçük bir sayfayla başlayan alışkanlıkların zamanla bütün bir kitabı ve huzurlu aile ortamını beraberinde getirdiğini bildirdi.
Açıklamada, 20 Kasım 2025 Perşembe akşamı ailece 20 dakika kitap okunması için tüm vatandaşlara davet yinelendi. Müdürlük, “Birlikte okudukça huzur artar, bağlar güçlenir” mesajıyla etkinliğe geniş katılım beklediklerini duyurdu.




