Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kültürel mirasın korunması ve geleneksel sanatların gelecek nesillere aktarılması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Afyonkarahisar Olgunlaşma Enstitüsü ziyaret edildi. Ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci de yer alırken, kurumda yürütülen üretim odaklı çalışmalar yerinde incelendi.

Atso Ve Meb’den Kültürel Mi̇ras İçi̇n Ortak İnceleme (1)

ATÖLYELERDE GELENEKSEL ÜRETİM İNCELENDİ

Ziyaret kapsamında keçe dokuma, kuyumculuk, mozaik ve halı dokuma atölyeleri gezilerek yürütülen çalışmalar hakkında kurum yöneticileri tarafından kapsamlı bilgilendirme yapıldı. Geleneksel sanatların yaşatılması, kültürel değerlerin korunması ve üretim kültürünün güçlendirilmesine yönelik faaliyetler detaylı şekilde değerlendirildi.

Afyonkarahisar’dan TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
Afyonkarahisar’dan TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
İçeriği Görüntüle

Atso Ve Meb’den Kültürel Mi̇ras İçi̇n Ortak İnceleme (5)

KÜLTÜREL MİRAS VE EKONOMİK KATKI VURGUSU

Yapılan değerlendirmelerde Olgunlaşma Enstitülerinin kültürel mirasın korunmasında önemli bir misyona sahip olduğu belirtilirken, aynı zamanda yerel değerlerin ekonomik katma değere dönüştürülmesinde de etkin rol üstlendiği ifade edildi. Program, kursiyerler ve öğretmenlerin katılımıyla çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Atso Ve Meb’den Kültürel Mi̇ras İçi̇n Ortak İnceleme (2)

Kaynak: FEYZA ÖZAY TOPUZ