Bu kapsamda Milliyetçi Hareket Partisi geçtiğimiz hafta merkez ile birlikte 18 ilçede aynı anda ilçe Başkanlıklarında toplantı yaparak start vermişti. 

Afyonkarahisar’ın önemli merkezlerinden ve izlediği siyaset ile adeta üniversitelere tez konusu olan Bolvadin siyasetinin bu seçimlerde nasıl bir yol izleyeceği merak konusu. 

Geçtiğimiz seçimde AK Parti tarafından aday gösterilmemesi sonrasında AK Parti'den ayrılarak seçime bağımsız olarak giren ve kazanan Fatih Kayacan daha sonra AK Parti'ye geri dönmüştü. 

Kayacan’ın partiye dönüşü sonrasında AK Parti Milletvekili Ali Özkaya seçim öncesi yanıltıldıklarını ifade etmiş ve AK Parti'nin o tarihteki yöneticileri de bu ifadeye kırıldıklarını, kararın birlikte alındığını söylemişlerdi. 

2024 seçimine 4 ay kala Bolvadin’de bazı AK Partililerin halen Fatih Kayacan’a karşı tepkilerinin devam ettiği görülüyor. 

AK Parti Kayacan yerine güçlü bir aday arayışı içinde olurken, MHP’nin Bolvadin’de İl Genel Meclis Üyesi Derviş Aynacı isminde karar kıldığı bilgisi siyasi kulislere yansıdı. 

Derviş Aynacı’nın Bolvadin’de tüm halk tarafından sevilip sayılan bir isim olduğuna dikkat çeken bazı MHP’liler, ‘Fatih Kayacan yüzünde gülücükler açan, ağzından bal damlayan ama türlü türlü düşünceler içerisinde olan bir kişi. Şöyle sözler ve hareketleri bu sözleri perçinliyor Kayacan’ın. ( AK Parti'de teşkilat da benim, Belediye Başkanı da benim. Benim babamın dostları Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın arkadaşları. Tayyip Bey onları kırmaz. Bakın geçen dönem beni aday göstermediler ben söke söke aldım başkanlığı. Sonra ne oldu? Tayyip Bey benim rozetimi taktı. Hem ilçe teşkilatını hem de il başkanı koltuklarından oldu. Düşünün bir kere bunlar nasıl oldu? Benim vazgeçilmezliğimle ve gücümle oldu. Ali yazar, Bolvadinli bozar dedim. Böyle olmadı mı? Sonra Ali vekil açıklama yaptı. Yanıltıldık dedi. Gücümü o da gördü ve benle iyi geçinmek için öyle dedi. Bu dönemde de ben varım ) demekte adeta. 

Tözüm’ün “LİMONCU”su kim? Araziye beraber mi çökecekler? Tözüm’ün “LİMONCU”su kim? Araziye beraber mi çökecekler?

Bu tavrı ve nadanlığı artı Bolvadinliyi bıktırmış durumda. Bolvadin'e de bu dönem birşey yaptığı söylenemez. Kavga ile sürtüşme ile olmaz. Bolvadin kaybediyor. AK Parti il ve ilçe teşkilatları da Kayacan’ın blöfünü yemiş gibiler. Kayacan gücünü kaybetti. Çünkü birşey yapamadı Bolvadin’e. MHP olarak bu gidişata son vermek için çalışıyoruz. Bu dönem inşallah Bolvadin Belediye Başkanı MHP 'li olacak. Cumhur İttifakı'nın ortağı olarak da Bolvadin’e yatırım ve hizmet yağdırmak için var gücümüzle de çalışacağız’ dediler.

Editör: Fadime Özkaran