Coğrafi işaretli Gedelek turşusu yaklaşık 130 ülkeye ihraç ediliyor! Coğrafi işaretli Gedelek turşusu yaklaşık 130 ülkeye ihraç ediliyor!

Yaz sıcaklarının kendini iyice hissettirdiği bugünlerde sağlıklı kilo vermek isteyenlere şu tavsiyelerde bulunuyor:

Saglikli Kilo Vermenin 12 Yolu 2007

Karbonhidrat Tüketimini Azaltın

Ekmek, pilav, makarna gibi karbonhidrat değeri yüksek yiyeceklerin tüketimini azaltmak, kilo vermek için oldukça önemlidir.

Akşam yemeklerinin hafif tutulması, metabolizmanın gece boyunca rahat çalışmasını sağlar.

Hizli Kilo Verme Yontemleri Nelerdir Kilo Vermek Icin Yapilmasi Gerekenler 1

Renkli, çeşitli ve bol miktarda sebze tüketmek, vitamin ve mineral alımını artırarak sağlıklı kilo vermenize yardımcı olur.

Yaz Meyvelerine Dikkat Edin

Yaz meyvelerinin porsiyon miktarlarına dikkat edilmesi ve aşırıya kaçılmaması gerekir. Meyveler, doğal şeker içerdikleri için fazla tüketildiğinde kilo artışına sebep olabilir.

Sağlıklı Kilo Vermek Için Yapılması Gerekenler

Lifli Beslenin

Sebze, meyvenin yanı sıra bakliyatlar ve tam tahıllı, kabuklu, rafine edilmemiş unlar ile yapılmış yiyecekler tüketilmeli. Lifli besinler, tokluk hissi vererek aşırı yemeyi önler.

Kırmızı Et Azaltılmalı

Kırmızı et tüketimi haftada 2 porsiyon ile sınırlandırılmalıdır.

Balık Tüketimini Artırın

Balık tüketimi artırılmalı, katı ve hayvansal yağlar azaltılmalı, zeytinyağlı yemekler tercih edilmelidir.

Süt ve Süt Ürünlerini Sınırlandırın

Süt ve süt ürünleri günde 1-2 porsiyon ile sınırlandırılmalıdır. Probiyotikli ve fermente yiyecekler tercih edilmelidir.

Günde 2 Litre Su İçin

Su, metabolizmayı canlandırmak, hücreleri yenilemek ve toksinleri atmak için çok önemlidir. Su içmeyi sevmeyenler için suyun içine nane veya tarçın gibi ürünler eklenerek aroma sağlanabilir. Ancak suyun, yağ yakıcı bir iksir olmadığı bilinmelidir.

Düzenli Spor Yapın

Fazla vücut yağlarının en iyi şekilde yanması, hem sağlıklı hem de size uygun olan beslenme ve fiziksel aktivite programları sayesinde gerçekleşir. Bu yüzden keyif alınarak yapılacak ve sürdürülebilecek bir spor türü tercih edilmelidir. Haftada 0,5-1,5 kg verilmesi uygun kabul edilir. Her gün 45 dakikalık bir yürüyüş bile kilo vermeye destek olabilir.

Uzun Açlık Yöntemini Deneyin

"Uzun açlık" dediğimiz yöntem, metabolizmayı canlandırmak için uygunsa denenebilir. Örneğin akşam 20.00’den ertesi gün saat 12.00’ye kadar su, çay, kahve dışında yemek kesilebilir.

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktiviteyi hayatınıza entegre etmeyi unutmayın. Akdeniz diyeti, yaz aylarında hem serin hem de besleyici seçenekler sunarak sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olabilir.

Kaynak: GAMZE KOÇAK