Büyük şehirlere gidince trafikten şikâyetçi oluyorduk. Son zamanlarda araç sayısının hızla artması, Trafik ile ilgili kontrollerin de azalmasıyla kendimizi tam bir trafik terörünün içinde bulmaya başladık.

Trafik kontrolü deyince aklımıza sadece radarla hız kontrolü ve alkol kontrolü geliyor.

Tamam, hız, alkol de kazalarda etken ama onun dışında daha da etken olan ihlaller de var ve bunların takibi neredeyse hiç yapılmamaktadır.

Bana göre kaza nedenlerini sıralarsak; yakın takip, hatalı sollama, kavşaklarda geçiş üstünlüğüne uymamak, kavşaklara hız kesmeden girmek, şehir içine girmesi yasak araçların şehrin sokaklarında cirit atması, trafik ışık, levha ve işaretlerine uymamak, araçlar kullanırken yoğun şekilde cep telefonu kullanmak, aşırı hız, alkol diye sıralayabiliriz. Kural ihlali yapan sürücülerin hız, alkol dışında kontrolünün yapılmamasının kaza artışına neden olduğunu düşünmekteyim.

Bir başka kaza nedeni ise servislerdir. Eskiden servisler sabah akşam bir defa servis yaparken araç sayısı azalınca araç sayısı yetersiz kaldığından şimdi bir adet araçla 3-5 servis birden yapılmaya başlandı. Aynı gün içerisinde sabah ve akşam olmak üzere birden fazla servise yetişebilmek için büyük çoğunluğu tüm trafik kurallarını ihlal etmeye başladı. Kırmızı ışıklara uymama, girilmez yollara girme, ters yöne girme, orta refüjle ayrılmamış yollarda karşı şeride girip konvoy halinde giden araçların içine ileri bir noktada zorla dâhil olma gibi daha sayamayacağım birçok trafik kuralı ihlali yapılmaya başlandı. Buna diğer servise yetişme çabası için aşırı hız yapmalarını da eklersek ne kadar tehlikeli araç kullanıldığını daha iyi anlatmış oluruz. Bu durum ya kendilerinin kazaya yapmalarına, ya da başka araçların kaza yapmalarına neden olma gibi sonuçlar doğurmaktadır. Ayrıca son zamanlardaki kontrolsüzlük nedeniyle bir kısım sürücülerin trafikte slalom yaparak trafiği ciddi anlamda tehlikeye atmalarını da ekleyebiliriz. Böyle araç kullanımı nedeniyle ya kendileri kaza yapıyor ya da başka araçların kaza yapmasına neden oluyorlar. (Eskiden makas yapıyorlar derdik artık makası geçti, açıkça slalom yapılıyor)

Yıl 2013 Afyonkarahisar, Türkiye genelinde emniyet kemeri takma oranında birinci sırada yer almış ve dünyada övgü ile söz edilmişti. Proje doğrultunda kentin belirli noktalarında günlük hız ve emniyet kemeri uygulamaları yapılmıştı. Seçim yaklaşınca tüm uygulamalar neredeyse rafa kalktı. Yıl 2023 Afyon trafiğinin durumu içler acısı. Denetlenmeyen bir şehir trafiği. Tıka basa dolu dolmuşlar. Geçen dolmuşa bindim dolu, herkes içiçe bayanın biri neden alıyorsun dedi şoför biz alırız dedi. Tepki göstermeyen gösterse de nasıl bir tepki ile karşılaşacağını tahmin edip sessiz kalan insanımız. 2024 yerel seçimleri yaklaşıyor. Siz anladınız ne demek istediğimi.

Afyonkarahisar’da yaşayan bir vatandaş ve sürücü olarak bu konu ile ilgili tüm yetkililerin görevlerini daha özenli denetim yapmalarını diliyorum.

Tüm sürücülerin birbirine daha saygılı ve hoşgörülü davranması dileğiyle...